Cunoscute și sub numele de American pancakes, aceste clătite pot fi gata pentru membrii familiei sau prieteni în mai puțin de 30 de minute. Este desertul pe care trebuie neapărat să-l încercați.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi, pentru prepararea clătitelor americane!

Reţeta delicioasă- clătite americane pentru un mic-dejun perfect

Ingrediente pentru clătite pufoase:

1 cană de făină
2 linguri de zahăr
1 linguriță de praf de copt
1/2 linguriță de sare
1 cană cu lapte
2 linguri de unt nesărat topit, topit sau ulei
1 ou mare
1 lingură de ulei

Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect
Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect

Citeste si: Plăcintă cu mere, reţeta de vară: Cum se prepară?

Mod de preparare:

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Mai întâi, se pun făina, praful de copt, sarea și zahărul într-un bol. Iar într-un alt bol, se amestecă laptele cu oul și cu untul topit.

După care se toarnă amestecul de lapte în cel de făină și se amestecă până când nu mai există cocoloașe de făină, iar compoziția este omogenă. Se mai adaugă puțin lapte, dacă aluatul este prea solid. Astfel, trebuie să obțineți consistența unei creme îngroșate.

Se lasă aluatul câteva minute.

Se încălzește o tigaie cu fundul mai gros și se pune foarte puțin ulei. După care se șterge puțin tigaia cu un șervețel de hârtie și se adaugă un polonic de aluat.

Trebuie sa așteptați până când partea de sus a clătitei începe să facă bule, apoi o puteți întoarce și pe cealaltă parte. Clătita va crește aproximativ 1 centimetru în grosime, iar culoarea perfectă este cea maro aurie.

Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect
Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect

Citeste si: Dulceaţă căpșuni fără apă. Reţetă rapidă şi delicioasă

Repetati pasii până când se termină aluatul. Clătitele se servesc cu sirop de arțar sau cu diferite gemuri.

Este bine de știut că nu trebuie sa amestecați foarte mult aluatul, deoarece proteinele pe care le conține oul vor începe să reacționeze cu glutenul din făină, iar clatitele vor avea o consistență gumată.

Citeste si: Rețetă cozonac care se desface fâșii


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si