Magiun de prune: Reţetă originală fără zahăr

Vă prezentăm o rețetă gustoasă si sănătoasă de magiun de prune fără zahar adăugat. Magiunul cu prune este foarte gutos, aromat si poate fi consumat si de cei care nu consuma zahăr din motive medicale sau îl preferă fără zahăr.

Magiunul de prune este un aliment tradiţional românesc şi îmbogăţeşte cu gustul plăcintelor sau diverselor dulcuri care de care mai gustoase. Magiunul de prune este recomandat chiar de nutriţionişti ca având efecte benefice asupra sănătăţii. Are efecte asupra oaselor, dinţilor, sistemului imunitar, nervos, previne constipaţia şi previne apariţia diabetului de tip 2. 

Rețetă- magiun de prune fără zahăr

Ingrediente magiun de prune fără zahăr:

  • 1-2 kg de prune dulci, fara samburi
  • 1kg de miez de nucă (optional)

Citeste si: Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect

Mod de preparare:

Mai întâi spălaţi fructele, îndepărtaţi codiţele şi sâmburii. Pasaţi sau puneţi fructele ca atare într-o cratiţă adâncă, cu capac.

Introduceţi vasul la cuptor pentru 6-8 ore, la 160 de grade la temperatură medie.

După care, verificaţi şi amestecaţi o dată pe oră în primele 4 ore, şi din 30 în 30 de minute în următoarele 2 şi din 15 în 15 în următoarele. Puneţi magiunul în borcane şi daţi-l la rece.

Totodată, magiunul de prune nu necesită nici zahăr şi nici conservanţi. Zaharurile şi pectina din fructe sunt suficiente.

Totuşi, dacă prunele sunt insuficient de dulci se mai poate adăuga zahăr. Nu mai mult de 50 de grame pentru fiecare kilogram de fruct. Unele gospodine folosesc oţet (1 lingură pentru fiecare kilogram, adăugat în partea finală a procesului de fierbere) sau aspirină. Dar dacă magiunul e fiert suficient, nu are nevoie de nici un conservant.

Citeste si: Compot de gutui pentru iarnă rețetă

Însă există şi alte varietăţi cum ar fi cel cu nucă, mai exact 1 kilogram miez de nucă la 10 kg de prune, adăugate la finalul fierberii sau cu rom, 500 ml de rom la 10 kilograme de prune, pe care le adăugați la final.

Citeste si: Dulceaţă de smochine: O reţetă ideală pentru luna august


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri