Primul pas: alegi cinci kilograme de gogoșari, spală-i bine și taie-i felii, îndepărtând cu atenție toate semințele.

Separat, într-o oală de maxim patru litri, se pun următoarele: un kilogram de zahăr, un kilogram de oțet și cinci linguri de sare grunjoasă.

Citeste si: Greșeala pe care trebuie să o eviți când pui varza la murat

Cât se lasă gogoșarii la macerat

Compoziția se amestecă si se fierbe în clocot, apoi se dă jos de pe foc și se pune fierbinte peste gogoșarii tăiați. Se lasă la macerat până a doua zi (minim 12 ore).

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

A doua zi se începe cu pregătirea borcanului de murături: pe fundul acestuia se pun frunze crude de țelină, boabe de piper și mustar, trei-patru căței de usturoi și două-trei fâșii de hrean.

Citeste si: Conopidă murată: Cea mai delicioasă reţetă

Peste acestea se aranjează bucățile de gogoșari scoase din compoziție, apoi se toarnă lichidul în care au stat la macerat minim 12 ore până sunt acoperite bucățile de ardei.

În gura borcanului se pun frunze de țelină, două – trei fâșii de hrean și trei-patru căței de usturoi, apoi se închide ermetic borcanul. Nu este necesară fierberea lui, este gata de pus în cămară.  

Citeste si: Rețetă de conopidă pane la cuptor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si