
Compoziția se amestecă si se fierbe în clocot, apoi se dă jos de pe foc și se pune fierbinte peste gogoșarii tăiați.
Este momentul oportun pentru pregătirea murăturilor, iar pentru a pregăti cei mai gustoși gogoșari murați, ideali pentru salată de boeuf sau ca salată pentru friptură, trebuie să cunoști o rețetă care-i face să fie delicioși.
Primul pas: alegi cinci kilograme de gogoșari, spală-i bine și taie-i felii, îndepărtând cu atenție toate semințele.
Separat, într-o oală de maxim patru litri, se pun următoarele: un kilogram de zahăr, un kilogram de oțet și cinci linguri de sare grunjoasă.
Citeste si: Greșeala pe care trebuie să o eviți când pui varza la murat
Cât se lasă gogoșarii la macerat
Compoziția se amestecă si se fierbe în clocot, apoi se dă jos de pe foc și se pune fierbinte peste gogoșarii tăiați. Se lasă la macerat până a doua zi (minim 12 ore).
A doua zi se începe cu pregătirea borcanului de murături: pe fundul acestuia se pun frunze crude de țelină, boabe de piper și mustar, trei-patru căței de usturoi și două-trei fâșii de hrean.
Citeste si: Conopidă murată: Cea mai delicioasă reţetă
Peste acestea se aranjează bucățile de gogoșari scoase din compoziție, apoi se toarnă lichidul în care au stat la macerat minim 12 ore până sunt acoperite bucățile de ardei.
În gura borcanului se pun frunze de țelină, două – trei fâșii de hrean și trei-patru căței de usturoi, apoi se închide ermetic borcanul.
Nu este necesară fierberea lui, este gata de pus în cămară.Citeste si: Rețetă de conopidă pane la cuptor
Are o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, online și TV, cu specializare în domeniile economic, politic și relații internaționale.
A ocupat de-a lungul timpului poziții de redactor, editor sau editor coordonator în instituții media precum Revista 22, Cariere, Business Standard, Realitatea TV, Gandul. Face parte din echipa stirilekanald.ro din iulie 2020.
Absolvent de Filosofie și Jurnalism, cu masterat în Știintele comunicării, a dezvoltat o pasiune pentru domeniul resurselor umane. Colaborează de 12 ani cu HR Club pentru realizarea Manualului de bune practici în Managementul resurselor umane. În ultimii ani a derulat mai multe proiecte de ghost-writing, cu cărți publicate la edituri de prestigiu din România.