Iată cea mai simplă și rapidă rețetă de conopidă pane la cuptor!

Ingrediente- Rețetă conopidă pane la cuptor

  • 500 gr conopida
  • 3 buc oua
  • 150 gr faina
  • 200 gr pesmet
  • 2 varfuri de cutit sare
  • 1 varf de cutit piper
  • 1.5 l apa

Rețetă de conopidă pane la cuptor
Rețetă de conopidă pane la cuptor

Citeste si: Reţeta de conopidă murată la borcan pentru iarnă

Mod de preparare- Rețetă conopidă pane la cuptor

Mai intai, spalam bine conopida si apoi o desfacem buchetele. Le fierbem in apa cu sare pana se inmoaie putin (cam 5-6 minute). Intr-o oala mare punem apa la fiert cu sare, iar cand apa incepe sa fiarba, adaugam conopida si o lasam sa fiarba la foc mic circa 10 minute.

Apoi, dupa ce conopida s-a fiert, o scoatem din apa si o lasam sa se raceasca un pic.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Astfel, într-un castron batem ouale cu sare si piper. Luam fiecare bucata de conopida si o dam prin faina, ou si pesmet.

La final, asezam buchetelele de conopida in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la temperatura de 180 de grade Celsius timp de 10-15 minute pana se rumenesc. Merge foarte bine cu sos de iaurt și usturoi sau cu salată.

Citeste si: Când se pune varza la murat? Reţeta secretă a bunicii

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si