Greşeala care îți poate fi fatală: Să nu faci NICIODATĂ asta când prăjeşti cartofi
Avertisment extrem de important al nutriţioniştilor. Nu trebuie să faci niciodată această greşeală când prăjeşti cartofi, altfel rişti să faci cancer.

In articol:
- Cartofii prajiti sunt cancerigeni. Substanță numită acrilamidă
- Cartofii prajiti sunt cancerigeni. Reducerea pericolului
- Un mare potențial cancerigen
- Cartofii prajiti sunt cancerigeni. O substanță cu risc
Cartofii prajiti sunt cancerigeni. Alimentele bogate în amidon preparate la temperaturi foarte înalte pentru o perioadă lungă de timp, precum cartofii prăjiți intens, pot crește riscul de cancer în cazul persoanelor care le consumă în mod frecvent, au anunțat luni oamenii de știință britanici din cadrul unei agenții guvernamentale.
Cartofii prajiti sunt cancerigeni. Substanță numită acrilamidă
Potrivit Agenției guvernamentale pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA), o substanță numită acrilamidă, produsă atunci când alimentele bogate în amidon sunt prăjite, fripte sau coapte pentru o perioadă îndelungată la temperaturi foarte înalte, poate crește riscul de cancer.
Acest lucru a fost relevat în urma studiilor efectuate pe animale, au precizat reprezentanții Agenției.
Citeste si: Ingredientul secret pe care să îl pui în cartofii prăjiţi. Doar adevărații chefi îl ştiu
Cartofii prajiti sunt cancerigeni
Cartofii prajiti sunt cancerigeni. Reducerea pericolului
Cartofii prajiti sunt cancerigeni. Într-o declarație care a stârnit critici din partea unor experți independenți, FSA susține că pentru reducerea pericolului consumatorii ar trebui să gătească alimentele bogate în amidon la temperaturi scăzute și să le mănânce atunci când acestea au o tentă aurie, nu maronie
„Părerea generală în rândul cercetătorilor este că acrilamida are potențial cancerigen în cazul oamenilor”, se arată în declarație.
Citeste si: Consumi cartofi congelați? Vezi la ce riscuri te expui! Specialiștii spun totul despre acest produs!
„Ca regulă generală, trebuie vizată o culoare aurie sau mai deschisă în timpul coacerii, prăjirii sau frigerii alimentelor bogate în amidon, precum cartofii, rădăcinoasele și pâinea”, precizează FSA, potrivit sursei citate.
Un mare potențial cancerigen
Alți experți susțin, însă, că există o serie de factori cu un mai mare potențial cancerigen, precum fumatul, consumul de alcool și obezitatea, iar consumatorii ar trebui să își concentreze atenția în primul rând asupra lor.
Citeste si: Iti plac cartofii prajiti? Iata cum poti sa ii gatesti ca sa fie si sanatosi!
Cartofii prajiti sunt cancerigeni
Cartofii prajiti sunt cancerigeni. „În urma studiilor efectuate pe animale s-a observat că acrilamida are potențialul de a interacționa cu ADN-ul din celulele noastre, așadar poate fi asociată cu cancerul”, susține organizația Cancer Research UK într-un răspuns emis după anunțul FSA.
„Însă, în urma cercetărilor efectuate pe oameni, dovezile arată că, în cazul majorității tipurilor de cancer, nu există o asociere între acrilamidă și riscul de cancer”, precizează aceasta.
Citeste si: Cercetatorii au descoperit alimentul care creeaza dependenda din prima secunda
Cartofii prajiti sunt cancerigeni. O substanță cu risc
Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC), parte a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), clasifică acrilamida drept „un potențial factor cancerigen uman” punând această substanță în aceeași categorie de risc ca și utilizarea steroizilor anabolizanți, consumul de carne roșie și de băuturi foarte fierbinți, dar și meseria de lucrător în saloanele de coafură, conform Agerpres.
Citeste si: “Era nehotărâtă.” Gheorghe Turda, declarații despre relația eșuată cu Elena Merișoreanu- kfetele.ro