Fie ca vii vara, pe TransFagarasan sau ca urci iarna, cu telecabina, de la Balea Cascada, odata ce ai ajuns aici, la Balea Lac, la peste 2000 de metri altitudine, in Muntii Fagarasului, aproape ca ti se taie rasuflarea. Ai parte, oriunde te-ai uita, de unele dintre cele mai spectaculoase privelisti montane din Romania.

Cateva clipe de reculegere in capela de gheata de la Balea iti pot aduce, culmea,in suflet, foarte multa caldura! Sunt 13 ani deja de cand aceasta bisericuta este cladita din blocuri de gheata, taiate din timp, toamna tarziu, chiar din lacul glaciar, aflat cativa metri mai la vale. Capela de gheata, igluurile si, nu in ultimul rand, hotelul de gheata, de la Balea sunt, va spuneam, de 13 ani, atractia principal a Muntilor Fagaras.

Wow! Salut, Daniel! Salut! Ce faci? Bine, ai venit exact la ora cinei… Bine te-am gasit! Ma bucur ca am picat… Nu stiu cum se face ca eu cad numai la ora mesei, stii… Cina de gheata. Ba nu, cina normala, in hotelul de gheata, de la Balea Lac! Fantastica lucrare!

Puteti estima deja daca iarna asta e mai buna decat iarna trecuta? Este mult mai buna, pentru ca am avut solicitari mult mai multe. E o idee unica in Romania. Sigur ca da! Si asta atrage. Intotdeauna, ideile nebunesti, scoasa asa, putin, din ceea ce inseamna… Normal. Lucruri obisnuite, normale… atrag!

Oamenii sunt intampinati intr-un mod placut… sunt intampinati cu caldura, desi dorm intr-un hotel de gheata… Culmea, da.

Aici e paradoxul, da… Sunt indemnati sa mearga sa se distreze, avem tot felul de activitati.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Si sunt invitati sa se bucure, neaparat, de aceasta ocazie unica de a servi o cina in restaurantul de gheata.

Ce faceti? Bine, multumim. Cum e masa? Foarte draguta! Va place? Da, foarte buna! Si care e prima voastra impresie despre…? E uimitor! Foarte bine! Multa distractie. Categoric! Le vom recomanda si prietenilor nostri… E gheata acolo? Pe farfurie? Da. E gheata. E gheata peste tot. Totul e de gheata! Bucurati-va, prieteni! S-aveti o seara placuta! Multumim mult!

Fiecare camera are tematica diferita. Anul acesta avem tematica muzicala. Ia sa vedem… Nu? Uite, incaperi destul de generoase. Nu te-ai astepta, poate, sunt pensiuni prin tara, hoteluri, care nu ofera atata spatiu cat ofera o camera in hotelul de gheata.

Un pat matrimnial dublu, de 2 metri pe 1.80. Deci e suficient de incapator si confortabil. Este un mare cub de gheata, un pat de gheata. Peste el sunt puse niste podete de lemn pentru ca salteaua de deasupra sa nu stea direct pe gheata.Stiu ca le puneti la dispozitie si saci de dormit la oameni. Sigur ca da.

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev în vacanța de vară- antena3.ro

Va puteti bucura de intimidate desi toate camerele sunt asa, de-a lungul restaurantului, insirate pe stanga si pe dreapta. AVeti coltisorul vostru parca intr-o poveste de gheata, nu? Da, asa e.

Daca totusi va este prea frig peste noapte, sunt cele doua cabane care, cu putin noroc, va pot pune la dispozitie o camera mai calduroasa. Da, sigur ca da.
 Noroc! Noroc! Iti place? E fantastic! Ar trebui sa bem ceva impreuna. OK. Da.

Ar trebui sa le bem repede. Noroc! Si dac-am fi la greci, am da cu ele de pamant dar n-are rost sa le spargem. Trebuie sa se mai bucure si altii de experienta de-aici. Noroc! Noroc tuturor! E fantastic sa vezi atata lume fericita, zambind, in jur. La revedere, tuturor! La revedere!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si