Întâlnire la Palatul Victoria, după creşterea preţurilor la gaze. Florin Cîțu: Se caută soluţii

Marți, 31 august 2021, premierul Florin Cîțu a convocat la Palatul Victoria o întâlnire în contextul creşterii preţului la gaze şi a reclamaţiilor primite de la consumatori care acuză facturi exorbitante.

Author: Andreea Bolocan marți 31 august 2021 , 08:34

Creșteri mari la gaze, nejustificate ANRE Florin Citu
Creșteri mari la gaze, nejustificate[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul României, Florin Cîțu se va întâlni marţi, 31 august, de la ora 13.00,

cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi cu reprezentanţi ai ANRE, Transelectrica, OPCOM şi Consiliului Concurenţei. 

Creșteri nejustificate la gaze în ultima perioadă

Întâlnirea ce va avea loc la Palatul Victoria, a fost convocată în contextul situaţiei de pe piaţa gazelor, unde se înregistrează creşteri considerate nejustificate ale preţurilor şi au fost reclamate modificări frauduloase ale contractelor încheiate de către consumatori, dar şi primirea de facturi exorbitante de către clienţii unor companii

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că întâlnirea are loc ”pe de o parte pentru a identifica aceste situaţii, pe de altă parte pentru a veni cu soluţii”. 

Citeste si: Ioana Mihăilă a vorbit despre certificatele false de vaccinare: „Există o vină a personalului medical care eliberează aceste certificate”

”Soluţiile pe care le-am anunţat pentru această iarnă, pentru a le formaliza. ANPC va fi la masa discuţiilor şi vom vedea ce soluţii avem”, a declarat Florin Cîţu. 

Instituţiile care monitorizează liberalizarea pieţei nu şi-au făcut datoria

Facturi mari la gaze[Sursa foto: PixaBay]

Premierul a apreciat că, dacă există aceste situaţii reclamate de la clienţi, înseamnă că instituţiile care monitorizează liberalizarea pieţei nu şi-au făcut datoria. 

Citeste si: Premierul Cîțu: Pensiile și alocațiile cresc la începutul anului. "Va fi o formulă clară de creștere"

”La această discuţie vin şi cei de la Consiliul Concurenţei pentru că ei sunt cei care pot să ne spună dacă o piaţă funcţionează în condiţii normale sau nu. ANPC-ul este acolo pentru a vedea dacă au fost respectate contractele cu persoanele fizice sau cu consumatorii individuali ”,a mai declarat premierul. 

Încep controalele la furnizorii de gaze

La rândul său, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că, de marţi, ANRE şi ANPC vor începe controale la furnizorii de gaze, după ce mai mulţi consumatori au reclamat modificarea preţurilor şi facturi exorbitante. 

Ministrul afirmă că furnizorii care au anunţat un preţ fix pentru un an de zile şi îl modifică intră sub incidenţa a două legi şi vor fi amendaţi, în unele cazuri amenzile fiind ”fabuloase”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si