Legea salarizarii. Anuntul facut de Ministerul Muncii. Ce salariu vei avea incepand cu aceasta luna
Actual

Legea salarizarii. Anuntul facut de Ministerul Muncii. Ce salariu vei avea incepand cu aceasta luna

V.P.
13 ian 2018

Ministerul Muncii a publicat, la finalul anului trecut, o lista cu clarificari referitoare la legea salarizarii, privind salarizarea personalului platit din fondul public, dupa ce a constantat ca legea a fost aplicata gresit la mai multe institutii publice.

Incepand cu 1 ianuarie 2018, medicii si asistentele medicale beneficiaza de majorarea cu 25% a salariilor faţa de luna decembrie 2017. incepand cu 1 martie 2018, salariile de baza ale personalului care ocupa funcţiile de medici si de asistenţi medicali din unitaţile sanitare publice, prevazute in anexa nr. II cap. I, se majoreaza la nivelul salariului de baza, stabilit potrivit legii salarizarii personalului platit din fonduri publice (153 din 2017) pentru anul 2022.

Pentru personalul din cadrul administraţiei publice locale, ale caror salarii se stabilesc in baza nomenclatorului, acestea vor fi determinate incepand cu 1 ianuarie 2018 in funcţie de salariul minim brut pe ţara garantat in plata, stabilit la 1.900 lei incepand cu 1 ianuarie 2018, cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate in bugetele de venituri si cheltuieli.

Citeste si: Răsturnare halucinantă de situaţie în cazul poliţistului pedofil! Documentul care lămureşte complet situaţia lui Eugen Stan

Citeste si: Adevărul despre moartea tinerei insarcinate, care a fost plimbata prin patru spitale! Medicii legişti au terminat necropsia

Citeste si: Clipe grele pentru Dan Ciotoi: "Am cancer"


Pentru funcţiile care nu se regasesc in nomenclator, incepand cu 1 ianuarie 2018 se aplica art. 38 a), respectiv cuantumul salariilor de baza, precum si cuantumul sporurilor se majoreaza cu 25%.

Salariile de baza ale personalului din cadrul poliţiei locale se vor regasi grila de salarizare elaborata si aprobata de Consiliul local/judeţean si ca atare vor fi salarizaţi potrivit acestei grile, si a celorlalte prevederi ale articolului 11 din lege.

Citeste mai mult aici


 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook