Operațiunea declanșată de armata rusă a avut loc între 7 și 10 mai, lângă localitatea Bilohorivka de lângă răul Doneț, aceasta având obiectivul de a încercui și cuceri localitățile Lisichansk și Sievierodonețk.

Citeste si: Finlanda anunță oficial că țara depune cererea de aderare NATO: „Este o zi istorică. O nouă epocă începe”

Malurile râului Doneț au devenit un cimitir de tancuri rusești

Armata Ucrainei ar fi reușit să depisteze din timp operațiunea rușilor de a monta un pod de pontoane pentru a trece răul cu toată tehnica grea și ar fi folosit focuri de artilerie și de aviație care i-au surprins pe ruși în același loc cu toate vehiculele militare.

Citeste si: Război Rusia-Ucraina, ziua 82. Armata rusă a bombardat spitalul din Severodonețk. Soldații din Belarus, implicați în luptele de lângă graniță

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Noile imagini surprinse din dronă arată amploarea pierderilor suferite de armata rusă în timpul tentativei forțelor sale de traversare a podului, zeci de tancuri și vehicule blindate fiind distruse pe malul Donețului, unele fiind scufundate în apele sale.

Rușii și-ar fi pierdut o treime din trupele trimise în Ucraina

Noile imagini vin în contextul în care serviciul de informații al ministerului britanic al Apărării estima duminică la o treime numărul trupelor terestre rusești ucise în Ucraina după ce au fost trimise la război pe 24 februarie.

Citeste si: Zelenski va discuta la Forumul Economic Mondial de la Davos reconstucția Ucrainei după război

Ofensiva Rusiei în regiunea Donbas din estul Ucrainei „şi-a pierdut avântul şi este mult întârziată”, a afirmat duminică dimineaţa serviciul de informaţii militare al Regatului Unit.

Tot duminică, armata ucraineană estima la 27.400 de soldați, 1.220 tancuri și 2.958 blindate pierderile pe care le-a provocat forțelor de invazie de la începerea războiului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si