Mama asasină din Cluj a fost condamnată. Câți ani de închisoare a primit după ce și-a ucis în bătaie fiul de 9 ani

Un incident șocant a avut loc în iulie 2019, când o femeie din Cluj-Napoca a fost acuzată că și-ar fi bătut până la moarte fiul de 9 ani, Luca. Băiețelul a fost găsit mort în 6 iulie 2019, iar necropsia a arătat că decesul micuțului a survenit că urmare a loviturilor primite.

Razvan Ilie, miercuri 23 septembrie 2020 , 10:04

mama asasina cluj
Mama asasină din Cluj-Napoca, condamnată
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit anchetatorilor, femeia ar fi început să îl bată pe copil în jurul orei 14:00 a zilei de 6 iulie 2019, după care și-a luat ceilalți fii și a plecat de acasă. Când s-a întors după câteva ore, l-a găsit pe copilul bătut fără suflare.

Ulterior, în data de 19 decembrie 2019, a început procesul mamei ucigașe. În motivarea arestării preventive dispuse în cazul femeii este descrisă modalitatea în care aceasta l-a bătut pe bietul copil cu o coadă de mătură până când aceasta s-a rupt. De asemenea, femeia l-a pus pe fratele mai mare al lui Luca să îl calce în picioare cu ghetele de fotbal.

Citeste si: Botez cu 250 de invitați, oprit de polițiști. Nașul Adi Minune nu a putut face nimic

Instanța Tribunalului Cluj a pronunțat sentința în cazul femeii care și-a ucis în bătaie băiețelul Luca, în vârstă de 9 ani. Sonia Alb a fost condamnată, marți, la 23 de ani și 3 luni închisoare., potrivit Monitorul de Cluj.

Citeste si: Avertisment de la medici: Sunt tot mai multe forme de coronavirus care nu răspund la tratament

Magistrații Tribunalului Cluj au găsit-o vinovată pe Sonia Maria Alb de violentă în familie sub forma omorului calificat, violentă în familie sub forma lovirii, în modalitatea participației improprii și relele tratamente aplicate minorului.

Sentința, care nu este definitivă, ci poate fi atacată cu recurs, mai arată că femeia a acționat în deplinătatea facultăților mintale.

Citeste si: Panică într-o școală din Râmnicu Sărat unde o învăţătoare şi soţul său, administrator al unităţii de învăţământ, au fost diagnosticaţi cu COVID-19

luca copil ucis
Cazul lui Luca a îngrozit o țara întreagă

Ce se spune în decizia de condamnare

Soluția pe scurt: „Condamnă pe inculpata A.S.M., în prezent deținută în Penitenciarul Gherla, în baza art.199 alin.1 C.pen. rap. la art.189 alin.1 lit.h C.pen., cu aplicarea art.77 lit.a și d C.pen., pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie sub forma omorului calificat (victima B.L.I.), la pedeapsa de 20 (douazeci) de ani închisoare și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b și e C.pen.

În temeiul art.199 alin.1 C.pen. rap. la art.193 alin.2 C.pen., cu aplicarea art.77 alin.1 lit.d C.pen., în condițiile art.52 alin.3 C.pen., pentru săvârșirea infracțiunii de violenă în familie sub forma lovirii, în modalitatea participației improprii (persoana vătămată B.D.E.), la pedeapsa de 9 (nouă) luni închisoare.

În baza art.197 C.pen., pentru săvârșirii infracțiunii de relele tratamente aplicate minorului (persoana vătămată B.L.I.), la pedeapsa de : 3 (trei) ani închisoare și 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b și e C.pen.

În temeiul art.197 C.pen., pentru săvârșirea infracțiunii de relele tratamente aplicate minorului (persoana vătămată B.D.E.), la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare și 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b si e C.pen. În baza art.197 C.pen., pentru săvîrșirea infracțiunii de relele tratamente aplicate minorului (persoana vătămată B.C.M.), la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare și 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b și e C.pen.

În temeiul art.38 alin.1 și 2 C.pen. constată că infracțiunile săvârșite de inculpată sunt concurente, iar în temeiul art.39 alin.1 lit.b C.pen., art.45 alin.1 și alin.3 lit.a C.pen. contopește pedepsele stabilite pentru acestea și aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea, sporită cu 3 ani și 3 luni închisoare (1/3 din totalul celorlalte pedepse), în final rezultând pedeapsa de : 23 (douazecișitrei) de ani, 3 (trei) luni închisoare și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b și e C.pen.

(...) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința public din data de 22 septembrie 2020.”, scrie clujust.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si