Ministerul Apararii acorda un ajutor de deces pentru familiile militarilor morti in accidentul din Arges

Ministrul Apararii Adrian Tutuianu a anuntat, vineri, la inceputul sedintei de Guvern, ca va acorda ajutoare financiare pentru familiile militarilor decedati in accidentul din judetul Arges si pensii pentru copiii acestora. Sumele ajutoarelor financiare sunt cuprinse intre 30.000 si 60.000 de mii lei, in functie de gradul pe care militarii il aveau. Totodata, Tutuianu a dispus ca duminica la inmormantarea militarilor sa participe cadre cu functii de comanda din MApN.

Webeditor: A.C. vineri 30 iunie 2017 , 17:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Ministerul Apararii acorda un ajutor de deces pe legea bugetului de stat, un ajutor- doua solde- pe legea 80/1995, un ajutor de trecere in rezerva pe legea 284 si un ajutor de trecere in rezerva in baza aceleasi legi 284. Am si facut calculele necesare. Pentru persoanele decedate respectiv Toma Mihai Ionut- 64.309 lei, pentru Catana Emilian George suma este de 40.723

lei, pentru Toader Petre Cristian suma stabilita este de 38.533 lei. Fac precizarea ca caporalul Catana Emilian George are un copil si urmeaza sa primeasca o pensie de 1.065 lei, iar caporalul Toader Petre Cristian, de asemenea, un copil pentru care urmeaza sa primeasca familia o pensie de 775 de lei. Imediat ce intra in sistemul de invatamant incepand cu clasa zero pana la 26 de ani daca studiile sunt neintrerupte, copiii vor beneficia de burse de studii”, a declarat Tutuianu.

De asemenea, el a precizat ca in legislatie sunt prevazute si anumite drepturi cum ar fi incadrarea sotului si/sau a copiilor in functii militare in conditiile stabilite prin ordin al ministrului Apararii si acordarea unor burse.

”Va precizez ca daca vorbim de indemnizatii cuantumul e de 3.100 de lei azi, bursa de studiu 3.444. Varsta copiilor nu ne pun astazi in situatia de a da aceste sume de bani”, a explicat Tutuianu.

Ministrul Apararii a dispus ca duminica la inmormantarea celor trei militari sa participe cadre cu functii de comanda din MApN.

La randul sau, ministrul Internelor, Carmen Dan, a declarat ca in conformitate cu datele centralizate la nivelul celulei de criza din MAI interventia de azi-noapte a durat 4 ore si 45 de minute, ea precizand ca se cauta solutii pentru gasirea unor mijloace de interventie in conditii dificile.

”Acum este important sa gasim impreuna- Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Afacerilor Interne- o solutie de operationalizare a unor mijloace de interventie care sa permita interventii in astfel de conditii dificile si ma refer la elicoptere specializate de cautare/salvare pe

timpul noptii. Resursa existenta acum nu permite interventii medii si conditii de genul de azi-noapte. Vom analiza in cel mai scurt timp ce presupune o astfel de dotare si care sunt costurile de operare pentru acestea”, a afirmat Carmen Dan.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de... Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de COVID. Unde s-a luat această decizie
spotmedia.ro
Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul
spotmedia.ro
Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video) Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video)
b1.ro
Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea,... Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si