Ministrul Educației: „Vom acorda o atenţie deosebită unui lucru neglijat până acum şcoala în spital”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu dorește să inițieze un nou proiect în educație și anume promovarea unei Ordonanţe de Urgenţă cu ajutorul căreia să fie constituit un corp al profesorilor pentru şcoala în spital, în care fiecare elev să aibă acces la educaţie, adăugând că nu este vina copiilor că se află în aceste situaţii.

Author: Alina Raducu miercuri 16 iunie 2021 , 14:33

Ministrul Educației: „Vom acorda o atenţie deosebită unui lucru neglijat până acum şcoala în spital”
Ministrul Educației: „Vom acorda o atenţie deosebită unui lucru neglijat până acum şcoala în spital”[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sorin Cîmpeanu a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în România există sute de copii care se află în spitale pe parcursul examenelor sau al anului școlar.

Ministrul mai precizează că actualele prevederi prevăd un număr minim pentru a forma o grupă de elevi.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că dorește promovarea unei OUG prin care să fie constituit un corp al profesorilor pentru şcoala în spital

“Vom acorda o atenţie deosebită unui lucru neglijat până acum şcoala în spital. Există sute de copii care pe parcursul acestor examene sunt în spital sau pe parcursul anului şcolar în şedinţe de chimioterapie. Până acum prevederile prevăd un număr minim pentru constituirea unei grupe de elevi în clasă. Ce grupă să constitui în şcoală în Fundeni sau în spitalul Marie Curie? În Fundeni avem 92 de elevi, în Spitalul Marie Curie avem aproape 30 de elevi în această situaţie, în ţară numărul lor se multiplică.

Atunci când sunt sub perfuzii într-un salon, altul este la...Nu putem vorbi de constituirea de grupe”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 16 iunie. Numărul deceselor COVID-19 în România a trecut pragul de 32.000 de la începutul pandemiei

Ministrul Educației a subliniat faptul că dorește promovarea unei Ordonanțe de Urgență prin care să fie constituit un corp al profesorilor pentru şcoala în spital şi astfel fiecare elev să aibă acces la educaţie, adăugând că nu este vina copiilor că trec prin această situație.

“Dorim promovarea unei OUG prin care să constituim un corp al profesorilor pentru şcoala în spital şi să organizăm sistemul în aşa măsură în care fiecare elev să aibă acces la educaţie. Nu este vina lor că se află în aceste situaţii. Situaţiile punctuale cu acel elev într-un spital din Franţa sau elevul dintr-un spital din Turcia au fost reglementate, vor susţine examene naţionale aşa cum au cerut şi aşa cum am promis public, cu implicarea ambasadelor, la iniţiativa Ministerului Educaţiei, aceşti copii vor susţine examenul”, a mai adăugat ministrul Educaţiei.

Citeste si: Percheziții de amploare în Bucureşti şi în Ilfov, la Universitatea Titu Maiorescu, la Primăria Capitalei şi la locuinţele unor persoane bănuite de delapidare, fals intelectual şi abuz în serviciu


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si