Ministrul Muncii vrea "creșterea semnificativă" a salariului minim din ianuarie 2022

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat joi, la Oradea, că se gândeşte la o majorare semnificativă a salariului minim pe economie, care ar trebui, în mod normal, să intre în vigoare de la începutul anului viitor. Declarația ministrului Muncii este surprinzătoare pentru că un salariu minim "mult mai mare" va pune o presiune semnificativă și neprevăzută pe bugetul companiilor. Potrivit legii, modificările de acest tip se anunță cu minim 6 luni în prealabil

Author: Razvan Ilie joi 16 septembrie 2021 , 20:24

Raluca Turcan: România are nevoie nu doar de forță de muncă, ci și de salarii mai mari. Pentru a răspunde problemelor din piața muncii, avem nevoie de creșterea salariului minim, de corectitudine în relațiile de muncă și de valorificarea oportunităților l[Sursa foto: Facebook / Raluca Turcan]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Salariul minim este o prioritate zero pentru Guvern şi "un mare pas înainte" comparativ cu modul în care s-au comportat alte guverne până acum, spune Raluca Turcan.

Ministrul Muncii vrea o majorare semnificativă a salariului minim întrucât creşterile de preţuri sunt mult peste așteptări.

Citeste si: Raluca Turcan despre salariul minim: Trebuie să crescă. Vor fi negocieri în septembrie

Raluca Turcan, la Oradea

"De obicei, majorarea salariului minim intră în vigoare la începutul anului viitor. De la 1 ianuarie, în mod normal, trebuie să avem o majorare a salariului minim. Eu mă gândesc la o majorare semnificativă a salariului minim întrucât creşterile de preţuri sunt mult peste ce s-a întâmplat în România în ultima perioadă", a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă organizată joi la Oradea.

Citeste si: O nouă gafă a ministrului de Finanțe: nu a știut cât e salariul minim. "Nu are cum să fie 1.300 lei"

"Singura soluție" pentru a-i ajuta pe români să facă față la creșterile de prețuri 

Raluca Turcan a mai spus că majorarea salariului minim și creșterea veniturilor angajaților reprezintă prima condiție pentru a reduce migrația forței de muncă și totodată singura soluție, pe termen lung, pentru a-i ajuta pe români să facă față la creșterile de prețuri.

"Aceasta este una dintre preocupările noastre principale, pe care am subliniat-o și în cursul discuțiilor de astăzi, însă trebuie să avem în vedere și nivelul de suportabilitate al companiilor. Tocmai de aceea mi-am propus, încă de la începutul mandatului, să avem anul acesta un mecanism predictibil de stabilire a salariului minim agreat cu partenerii sociali. Orice creștere salarială care nu este fundamentată pe o înțelegere deopotrivă cu firmele și angajații poate duce la pierderea locurilor de muncă", a mai spus Turcan.

Citeste si: Prețurile la energie au adus scumpiri în lanț. Salariile românilor, cu 1 leu mai mari!

Potrivit ministrului Muncii, aceasta este discuția pe care Guvernul o poartă acum și căreia trebuie să-i găsească "soluție realistă, nu populistă".

Turcan: Sunt cel mai mare susținător al creșterii salariului minim 

I-am asigurat, o dată în plus, pe angajatorii și pe angajații cu care am stat de vorbă astăzi, că sunt cel mai mare susținător al creșterii salariului minim dintre toți miniștrii care au fost vreodată la Ministerul Muncii.

Citeste si: Premierul Cîțu: Pensiile și alocațiile cresc la începutul anului. "Va fi o formulă clară de creștere"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si