Ministrul Sănătății, precizări în legătură cu situația de la ATI: „Vom reevalua situaţia în Bucureşti”

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a făcut, joi, mai multe declarații cu privire la suplimentarea numărului de paturi la Terapie intensivă pentru bolnavii infectați cu virusul SARS Cov-2, precizând că problema principală ar fi lipsa personalului din spitale, situația urmând să fie reevaluată în Bucureşti.

Alina Raducu, joi 22 aprilie 2021 , 11:25

Ministrul Sănătății, precizări în legătură cu situația de la ATI: „Vom reevalua situaţia în Bucureşti”
Ministrul Sănătății, precizări în legătură cu situația de la ATI: „Vom reevalua situaţia în Bucureşti”[Sursa foto: IOANA MIHAILA - Inquam Photos / Octav Ganea]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În prezent, în capitală, situația de la ATI este îngrijorătoare. Ioana Mihăilă spune că un medic se pregăteşte, în medie, în 11 ani, astfel că problema nu se poate rezolva ”nici de pe o lună pe alta şi nici chiar de pe un an pe altul”.

Ce spune Ioana Mihăilă despre situația îngrijorătoare de la ATI din București?

„Aşa cum a discutat şi ministrul anterior, problema, din nou, nu este legată doar de numărul de paturi, ci de echipele de medici şi asistente medicale pregătite să trateze corespunzător pacienţii din secţiile de Terapie Intensivă. Tot astăzi, împreună cu doamna director de la Asistenţă Medicală vom reevalua care este situaţia în Bucureşti, pentru că înţeleg că acolo este cea mai mare problemă, şi vom vedea dacă putem cumva să redimensionăm şi să regândim secţiile de Terapie Intensivă”, a afirmat, joi, Ioana Mihăilă.

Citeste si: Președintele Iohannis va face o vizită în Parcul Natural Văcărești cu ocazia Zilei Pământului

Ministrul Sănătății a dezvăluit și de ce nu s-a putut rezolva această problemă de la ATI până în acest moment: ”Durează 11 ani să pregătim un medic, cu anii de facultate şi cu cei cinci ani de rezidenţiat, în medie.

E evident că nu avem cum să rezolvăm lucrurile nici de pe o lună pe alta şi nici chiar de pe un an pe altul. Voi încuraja universităţile – şi voi avea o întâlnire cu universităţile săptămâna viitoare, dar problemele cu pregătirea personalului vor putea fi rezolvate doar pe termen mediu şi lung”, a declarat Ioana Mihăilă.

Totodată, Ioana Mihăilă a dat mai multe detalii și despre programul primei sale zile ca Ministru al Sănătăţii.

”Am o întâlnire cu doamna secretar general, să pot să preiau documentele de la ministrul anterior. Apoi am întâlniri cu cei doi secretari de stat, domnul Vass şi domnul Baciu, ca să preiau din activităţile dumnealor şi să evaluez ce s-a întâmplat săptămâna care a trecut, iar la ora 15:30 am un call cu Comisia Europeană, pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, o discuţie tehnică pe care am moştenit-o din mandatul anterior”, a mai adăugat Ministrul Sănătății.

Citeste si: Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate se reunește azi. Ce măsuri se vor adopta?

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A început maratonul de vaccinare în Capitală. Mii de români s-au prezentat la centrele... A început maratonul de vaccinare în Capitală. Mii de români s-au prezentat la centrele de imunizare: ”În timpul nopţii au fost şi câte 5 persoane pe minut”
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
spotmedia.ro
Vacanțele în străinătate se vor scumpi considerabil vara asta. Anunţul vine direct de... Vacanțele în străinătate se vor scumpi considerabil vara asta. Anunţul vine direct de la Booking.com
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si