NASA a publicat imagini din imediata apropiere a soarelui. E pentru prima oară când vedem așa ceva. VIDEO

NASA a publicat recent imagini din imediata apropiere a soarelui. Este ca și cum ai putea vedea un ac pe suprafața unui teren de fotbal, privind din spațiul cosmic, spun oamenii de știință.

Razvan Ilie, luni 07 septembrie 2020 , 16:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cel mai mare telescop solar din Europa a realizat recent o serie de imagini fără precedent ale Soarelui - și sunt puțin cam terifiante, după cum relatează CBS News.

Telescopul GREGOR, operat de o echipă de oameni de știință germani de la Observatorul Teide din Spania, a obținut noi imagini de înaltă rezoluție cu structura complicată a soarelui - cele mai bune captate vreodată de un telescop european, au spus oamenii de știință.

Citeste si: Cea mai apropiată poză cu Soarele din istorie. Exploziile solare i-au uimit pe oamenii de știință

Cercetătorii au atribuit detaliile nemaivăzute ale imaginilor unei reproiectări majore a telescopului făcută de inginerii de la Leibniz Institute for Solar Physics (KIS). Noua optică le permite oamenilor de știință să studieze câmpurile magnetice, turbulența, erupțiile solare și petele solare mai detaliat decât oricând în trecut.

Citeste si: Clipe de groază în Belarus. O lideră a protestatarilor, răpită de pe stradă

Oamenii de știință au spus că, folosind GREGOR, pot studia detalii de la o apropiere de 30 de mile pe suprafața soarelui - o mică parte din diametrul său de 865.000 mile. "Este ca și cum ai vedea un ac pe un teren de fotbal de la o distanță de un kilometru", au spus cercetătorii.

Fotografiile arată detalii „uimitoare” despre evoluția petelor solare și surprind structuri complexe din plasma solară, au spus cercetătorii. Petele solare sunt zone mai întunecate din cauza temperaturii reduse a suprafeței, determinate de fluxul câmpului magnetic solar.

Citeste si: Cinci focare active de COVID-19 doar într-o singură localitate din România

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si