NEAM UNIT | Fermierul care a transformat vechiul CAP într-o fermă modernă

A muncit în agricultură şi în construcţii în Anglia, dar mereu şi-a urmărit planul de suflet. Acela de a construi o afacere de succes în România. Vorbim despre Alin, un tânăr fermier care a transformat vechiul CAP dintr-un sat din Călăraşi într-o fermă modernă. Ne-o prezintă chiar el, iar povestea pe larg o urmăriţi duminică, în campania Ştirilor Kanal D - „Neam Unit”!

D.S., vineri 29 noiembrie 2019 , 20:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

ALIN CĂPRILĂ, FERMIER: „Să fii fermier e un mod de viaţă în primul şi-n primul rând. Nu o muncă. Afacerea trebui gândită şi financiar, dar trebuie gândită şi cu sufletul”.

Alin Căprilă ne plimbă prin ferma sa din Coconi, judeţul Călăraşi. Pe scheletul unui fost CAP gata să cadă, a ridicat o afacere de succes care se extinde de la o zi la alta. A pornit de la munca de jos, în Marea Britanie.

ALIN CĂPRILĂ, FERMIER: „Am lucrat la cules căpşuni, practic, 2 săptămâni şi apoi mi-au dat o echipă de indieni pe mână. Am stat 2 luni în fermă, apoi m am mutat la Londra, unde era şi fratele, el a ajuns cu 2 ani înainte. Şi ne-am specializat în construcţii”.

Citeste si: VIDEO | NEAM UNIT. Absolventul de teologie care a descoperit beneficiile mierii

Alin şi-a construit singur drumul în viaţă şi a ştiut mereu ce are de făcut.

ALIN CĂPRILĂ, FERMIER: „N-am plecat cu gândul de rămâne acolo. Am plecat cu ideea de a strânge nişte bani şi a construi ceva acasă”.

La Coconi a construit o fermă cu vaci din rasa Aberdeen Angus.

ALIN CĂPRILĂ, FERMIER: „Am început cu 40 de capete, femele, respectiv 2 tauri aduşi din Marea Britanie. La momentul acesta avem aproximativ 170 de capete, tineret 1, tineret 2, mame. Aici am 23 de juninci gestante, urmează să-mi intre în fătări din februarie”.

Pentru Alin, zootehnia se împacă de minune cu munca pământului.

ALIN CĂPRILĂ, FERMIER: „Am început cu 190 de hectare de teren arabil, acum avem cam 550-560 de hectare pe care le lucrăm”.

Dar chipul i se luminează cu adevărat când ne arată vacile şi taurii din ferma sa.

Citeste si: VIDEO | NEAM UNIT. Mâncarea fină, afacere de succes pentru Lavinia Maier


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si