Negresă de post. Un desert delicios, ideal pentru zilele de post

Negresă de post. Postul Crăciunului nu trebuie să fie o povară pentru pofticioși. Iată cum îl poți începe cu ceva dulce.

luni 09 decembrie 2019 , 09:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Negresa de post cu ciocolată este desertul ideal pentru toată familia.

Negresa de post - Ingrediente:

– 1 cana zahar
– 1 cana apa
– 1/2 cana ulei
– 4 linguri cu gem sau dulceata
– 3 linguri cacao
– o mana de nuci pisate (merge si cocos daca nu aveti nuci)
– o lingurita rasa de praf de copt (praful de copt poate fi inlocuit cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie)
– 2 cani faina
– stafide (sau mere, prune, caise uscate)

Citeste si: Cartofi la cuptor cu ierburi aromate. O rețetă de post delicioasă!

Citeste si: Salata boeuf. Iată rețeta corectă! Ingredientul greșit pe care aproape toate gospodinele îl folosesc

Citeste si: Reţetă de post de la Muntele Athos. Orez cu varză. Delicios și sănătos!

Citeste si: Musaca de cartofi cu cașcaval. Ingredientul care o face absolut delicioasă!

Negresă de post. Un desert delicios, ideal pentru zilele de post

Negresa de post - Pentru glazura:

6 linguri zahar pudra
2 linguri cacao
2 linguri ulei
2 linguri si jumatate de apa clocotita

Negresa de post - Mod de preparare

Negresa de post. Toate ingredientele se amestecă până se obține o cremă, apoi aceasta se pune în tava unsă și tapetată cu făină. Compoziția se coace la foc potrivit timp de 30-35 de minute.

Citeste si: Ardei umpluți de post. Cea mai gustoasă rețetă mănăstirească

Citeste si: Rețete de post de la Mănăstirea Prislop. Cum prepară măicuțele ciorba de fasole și ciupercile la cuptor

Citeste si: Murături. Ingredientul secret care le menține tari și crocante. Nu se vor mai înmuia niciodată!

Citeste si: Salata orientală. Cum se prepară cea mai delicioasă salată orientală. Rețetă specială cu un ingredient secret

Deasupra se poate pune nucă pisată sau o grazură de ciocolată.

Pentru grazură, zahărul se amesteca cu cacao, apoi se adaugă uleiul și se mai amestecă până devine omogen. Se pune apa clocotită și se toarnă peste prăjitură. Este recomandat ca prăjitura să se taie când s-a răcit, iar Negresa de post este gata să fie servită.

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si