OMC: Comerțul internațional, sub nivelul crizei din 2008

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) prezice o scădere severă a comerțului internațional în acest an.

I.C., miercuri 08 aprilie 2020 , 18:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Într-un raport citat de BBC, OMC prezice o contracție a comerțului internațional între 13% și 32% în acest an.

Marja reflectă incertitudinile cu privire la criza de coronavirus. Potrivit organizației, este posibil ca impactul asupra comerțului să depășească încetinirea cauzată de criza financiară în urmă cu doar un deceniu.

Citeste si: Senatorii au votat legea. Pensie de urmaș pentru copiii cadrelor medicale răpuse de COVID-19

Directorul general al OMN, Roberto Azevedo, a descris cifrele ca fiind „urâte”.

El a spus căsituația este în primul rând o criză de sănătate și a recunoscut că guvernele trebuie să ia măsuri pentru a proteja viața oamenilor.

stock-exchange-4880810-960-720.webp

„Declinurile inevitabile ale ale comerțului și producției vor avea consecințe dureroase pentru gospodării și întreprinderi, pe lângă suferința cauzată de boală”, a adăugat acesta.

Citeste si: Anunț de ultim moment privind șomajul tehnic. „Începem primele plăți”

Un scenariu relativ optimist

O scădere cu 13% a comerțului cu mărfuri este descrisă în raport ca fiind un scenariu relativ optimist. Aceasta reflectă o scădere accentuată a comerțului, urmată de o recuperare începând cu a doua jumătate a anului 2020.

Acest lucru ar trebuie să se bazeze pe progrese substanțiale în următoarele câteva luni pentru a depăși criza de sănătate.

În mod evident, acest lucru nu este garantat, astfel încât rapotul inclute un caz mai pesimist care reflectă o scădere inițială mai accentuată și o recuperare mai prelungită și incompletă.

Citeste si: ANOFM: Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj nu au obligaţia să se prezinte lunar pentru viză, pe durata stării de urgenţă

Raportul avertisează, de asemenea, că „gradul de incertitudine este foarte ridicat și este bine că în sfera posibilităților, atât în 2020 cât și pentru 2021 rezultatele ar putea fi peste sau sub aceste rezultate”.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si