Nicuşor Dan vrea ca școlile să rămână în scenariul roșu

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, se declară de acord cu menţinerea scenariului roşu în ceea ce priveşte funcţionarea unităţilor de învăţământ din municipiul Bucureşti, până când se va constata o scădere a numărului de infectări. El promite controale în zonele care prezintă risc ridicat de răspândire a bolii.

Mircea Pop, sâmbătă 31 octombrie 2020 , 15:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Întrebat, într-o emisiune difuzată sâmbătă după amiază de Digi 24, dacă este de acord cu menţinerea scenariului conform căruia cursurile se desfăşoară online în şcolile şi grădiniţele din Bucureşti, Nicuşor Dan a răspuns că susţine această decizie atât timp cât numărul de infectări se menţine unul ridicat. 

"Dacă specialiştii spun că copiii sunt un factor de transmitere a acestei boli şi fiind în situaţia asta gravă, sunt absolut de acord cu menţinerea acestei măsuri până vom reuşi să scădem numărul de infectări”, a afirmat Nicuşor Dan.

Controale în zonele de risc

Primarul general a promis, de asemenea, controale în zonele unde există un risc ridicat de transmitere a virusului. 

"Unul din lucrurile pe care o să-l facem cu siguranţă este să controlăm transportul public între Bucureşti şi localităţile învecinate”, a susţinut Dan.

Citeste si: Previziunea lui Alexandru Rafila: Vom avea cel puțin 10.000 de cazuri noi de COVID, pe zi, până la sfârșitul lunii decembrie

El a menţionat că aceste control va viza purtarea măştii în mijloacele de transport.

Primarul general a mai afirmat că autorităţile vor "interveni în mare forţă” în zona teraselor care "spre seară se transformă în cluburi” şi care reprezintă un pericol în ceea ce priveşte răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Citeste si: Târgul de Crăciun București 2020: Va fi sau nu organizat?

Inspectorul şcolar general al municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş, consideră că, având în vedere numărul ridicat al infectărilor cu noul coronavirus, "este clar pentru toată lumea" că începând de luni va fi votată prelungirea scenariului roşu pentru unităţile didactice din Capitală.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si