Noi condiții de călătorie pentru români la intrarea în Bulgaria. Ce reguli se aplică de la 1 septembrie

Românii care vor să intre în Bulgaria trebuie să prezinte certificatul digital european COVID-19 care să ateste vaccinarea împotriva coronavirusului, testarea sau trecerea prin boală, potrivit noilor măsuri luate de autoritățile de la Sofia, anunță Ministerul Român al Afacerilor Externe.

Author: Andreea Bolocan luni 30 august 2021 , 13:50

Condiții de ălătorie în Bulgaria coronavirus restrictii
Condiții de ălătorie în Bulgaria[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul Afacerilor Externe precizează faptul că autoritățile bulgare au revizuit condițiile de intrare în Republica Bulgaria, în contextul pandemiei de COVID-19.

Noile măsuri se aplică începând cu data de 1 septembrie 2021.

Citeste si: Bulgaria, pe lista galbena

Care sunt documentele necesare intrării în Bulgaria

Conform noilor prevederi, cetățenii români care sosesc din România (menținută în zona verde) pot intra în Republica Bulgaria sub condiția prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente:

  • un certificat digital european COVID-19 care atestă vaccinarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă vindecarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă testarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19”.

Ce trebuie să știe cetățenii români[Sursa foto: PixaBay]

Care sunt persoanele exceptate de la prezentarea documentelor

Potrivit sursei citate, printre categoriile de persoane exceptate de la cerința prezentării de documente COVID-19 la intrarea în Republica Bulgaria se află persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat, precum și copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Mai multe informații cu privire la clasificarea statelor pe zone (verde, portocalie, roșie), respectiv condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care sosesc în Republica Bulgaria din aceste state, precum și eventuale excepții de la aceste măsuri, pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe român: https://www.mae.ro/node/51904.

Citeste si: Țara europeană care ridică toate restricțiile anti-COVID. Care este motivul

„MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 0035929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: 00359879440758. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51904 și http://sofia.mae.ro/, informarea temeinică anterior deplasării în străinătate și respectarea cu strictețe a măsurilor aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19”, se menționează în comunicatul MAE.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si