Noi măsuri la metrou pentru limitarea răspândirii COVID-19. Cum circulă trenurile la orele de vârf

Metrorex va implementa măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Prefecturii Capitalei. Printre cele mai importante măsuri se numără redistribuirea personalului de pază în staţiile cu trafic intens de călători, în intervalele orare 07:00-10:00 şi 16:00-19:00.

Author: Razvan Ilie joi 28 octombrie 2021 , 09:36

Prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru, le-a cerut reprezentanţilor Metrorex SA un set de măsuri ce pot fi luate pentru evitarea aglomerării atât în staţii, cât şi în metrouri.

[Sursa foto: Metrorex.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Metrorex are în vedere ca sosirea trenurilor la acelaşi peron, în staţiile aglomerate, să se realizeze, pe cât posibil, alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval

scurt de timp, iar la orele de vârf de trafic se pot introduce trenuri suplimentare.

Citeste si: Dezvăluiri despre "clienții" care au solicitat certificate fictive de vaccinare anti-COVID

Planul de măsuri al Metrorex SA pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 a fost prezentat şi discutat, miercuri, la Prefectura Capitalei, potrivit unui comunicat al instituției guvernamentale.

Plan în 20 de puncte prezentat de Metrorex

Metrorex va lua noi măsuri în stațiile de metrou pentru limitarea răspândirii COVID-19. Prefectura Capitalei anunță că societatea de metrou a întocmit un plan cu 20 de puncte, printre care intensificarea măsurilor de pază în stațiile aglomerate sau adaptarea circulației trenurilor.

Citeste si: Un nou record de vaccinări în România: peste 150.000 de doze în ultimele 24 de ore

Citeste si: Trupul descompus, găsit în lada unui pat, într-un apartament din București, este al unei fete de 12 ani. Cine este minora dispărută de câteva săptămâni- kanald.ro

Citeste si: Cum și-a explicat soțul Danei Roba gestul necugetat în fața anchetatorilor. Motivul pentru care și-a ieșit din minți și nu s-a mai putut controla- wowbiz.ro

„Se are în vedere ca sosirea trenurilor la același peron, în stațiile aglomerate, să se realizeze, pe cât posibil, alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Prefectul Capitalei: Am găsit stații și trenuri aglomerate, la orele de vârf 

Ca urmare a controalelor efectuate pe unele magistrale ale metroului bucureştean, prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru, le-a cerut reprezentanţilor Metrorex SA un set de măsuri ce pot fi luate pentru evitarea aglomerării atât în staţii, cât şi în metrouri.

Alături de acţiunile speciale întreprinse deja prin serviciile de curăţenie, Planul de măsuri privind acţiunile imediate în vederea protecţiei cetăţenilor Capitalei împotriva răspândirii COVID-19 în locaţiile Metrorex SA cuprinde 20 de propuneri agreate de prefectul Capitalei.

Citeste si: Doar cu certificat verde la locul de muncă? Proiectul a fost respins în Senat

Citeste si: „Eu așa mi-am găsit metoda.” Emilia Ghinescu a reușit să slăbească vizibil. Câte kilograme a pierdut artista- kfetele.ro

Citeste si: "Nu a văzut mesajul. Dar nu-mi pasă". Radu Vâlcan, gest surprinzător pentru Adela Popescu. Postarea cu soția lui a generat reacții în lanț- radioimpuls.ro

„Când am mers în control la metrou, alături de agenți ai Poliției Metrou, am găsit stații și trenuri aglomerate, la orele de vârf. Înțeleg necesitatea de a ajunge la destinații la anumite ore, însă trebuie conștientizat caracterul special al situației în care ne aflăm și, astfel, să găsim împreună soluții pentru evitarea aglomerării. Sper ca reprezentanții Metrorex să găsească resursele pentru a reduce timpii de sosire în stații, iar pe dumneavoastră, stimați călători, vă rog să respectați îndrumările speciale de călătorie transmise în stații, chiar dacă va trebui să așteptați următorul metrou”, declară prefectul municipiului București, Alexandra Georgiana Vacaru.

Implementarea propunerilor specialiștilor Metrorex urmează a fi realizată de urgență în zilele următoare, după analizarea propunerilor discutate astăzi la sediul Instituției Prefectului – Municipiul București.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si