Novavax a depus cerere pentru autorizarea vaccinului său pentru Covid-19 în Marea Britanie

Conform datelor dintr-un studiu care a implicat 15.000 de voluntari din Marea Britanie, vaccinul experimental a avut o eficacitate de 96,4% împotriva tulpinii originale de coronavirus.

Author: Diana Bostan joi 28 octombrie 2021 , 07:24

vaccin

vaccin Novarax

[Sursa foto: istockphoto]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Novavax a finalizat procesul de depunere a cererii pentru autorizarea vaccinului său pentru Covid-19 în Marea Britanie.

Vaccinul are o eficacitate de 96,4% împotriva tulpinii de coronavirus

Un alt studiu cu 30.000 de persoane participante, în Statele Unite şi Mexic, arată că vaccinul, NVX-CoV2373, a demonstrat o protecţie de 100% împotriva formelor moderate şi severe de boală şi o eficacitate generală de 90,4%.

Regatul Unit a vaccinat complet aproximativ 76,1% din populaţia totală a ţării, potrivit unui bilanţ al Reuters. Cu toate acestea, cazurile au fost în creştere recent, iar premierul Boris Johnson a spus că guvernul se va baza mai degrabă pe vaccinuri, decât pe blocaje, pentru a traversa o iarnă dificilă.

În vară, Novarax spunea că distribuirea vaccinului său va fi iniţial prioritară în ţările cu venituri mici, care au încă nevoie de doze de vaccinare primară.

Citeste si: Dezvăluiri despre "clienții" care au solicitat certificate fictive de vaccinare anti-COVID

Novarax, rămas în urma unor colegi precum Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson 

Luna trecută, Novavax şi partenerul său Serum Institute of India au solicitat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii o autorizare pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului Novavax împotriva COVID-19, potrivit news.ro.

Novavax  a depus deja o cerere de autorizare pentru vaccinul său în India, Indonezia şi Filipine. Compania anticipează acum să finalizeze în curând depunerea cererilor la autorităţile de reglementare pe pieţe ca Europa, Canada, Australia, Noua Zeelandă şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Citeste si: Un nou record de vaccinări în România: peste 150.000 de doze în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si