O nouă mutație a coronavirusului este de 10 ori mai agresivă

Tocmai când lumea credea că lucrurile nu pot evolua mai rău decât în prezent în privința pandemiei de coronavirus, un semnal venit de la oamenii de știință aduce noi îngrijorări.

Author: R.I. luni 17 august 2020 , 10:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Malaezia a detectat o nouă tulpină a coronavirusului despre care s-a descoperit că este de 10 ori mai infecțioasă decât se știa până acum. Mutația, întâlnită și în alte părți ale lumii, inclusiv Europa, este denumită D614G.

Mutația a fost găsită în cel puțin trei din 45 de cazuri într-un grup care a pornit de la un proprietar de restaurante care s-a întors din India și a încălcat carantina de acasă de 14 zile. De atunci, bărbatul a fost condamnat la cinci luni de închisoare și amendat.

Citeste si: Drama prin care trecea Tavy Pustiu. Rudele au făcut mărturisiri cutremurătoare: "Soția lui..."

Tulpina a fost găsită și într-un alt grup care implica oameni care se întorceau din Filipine, potrivit Bloomberg

Potrivit sursei citate, mutația a devenit varianta predominantă în Europa și S.U.A. Organizația Mondială a Sănătății a spus că nu există dovezi că tulpina duce la o boală mai severă. 

Citeste si: Devine obligatoriu de la 1 ianuarie. Amenzi de 400 de lei pentru cei care nu respectă regula

Mutațiile ar putea face vaccinul ineficient

Anthony Fauci a menționat că o nouă mutație ar putea răspândi virusul mai repede și ar putea să înrăutățească lucrurile. Cealaltă temere este că, în prezent, cercetătorii farmaceutici care lucrează pentru a veni cu un vaccin nu ar avea soluții și pentru eventualele mutații. Asta ar putea însemna că vaccinul va fi incomplet sau ineficient.

Citeste si: Vulpița, fără inhibiții, surprinsă în ipostaze fierbinți

Un document publicat de Cell Press a spus că este puțin probabil ca mutația să aibă un impact major asupra eficacității vaccinurilor în curs de dezvoltare.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si