O nouă ședință de guvern. Ce decizii anunță azi Executivul Orban

Guvernul se reuneşte joi în şedinţă pentru a aproba acte normative aferente Programului de relansare economică. Ședința vine la doar o zi după o alta care a avut un caracter extraordinar și în care s-a adoptat prelungirea stării de alertă. Potrivit agendei publicate pe site-ul Executivului, ședința de guvern va începe la ora 17.00.

R.I., joi 16 iulie 2020 , 07:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri, în cadrul şedinţei extraordinare a Guvernului în care s-a aprobat prelungirea stării de alertă, că joi Executivul va discuta spre adoptare actele normative necesare pentru implementarea Programului de relansare economică pe care l-a anunţat. "Păstrăm şedinţa de guvern de joi. Şedinţa de guvern de joi va fi dedicată actelor normative pentru implementarea Programului de relansare economică 'Reclădim România' şi celorlalte acte normative de pe ordinea de zi obişnuită", a afirmat Orban.

Citeste si: Incidentul șocant al unui copil de 15 ani. A făcut atac cerebral din cauza jocurilor video

Guvernul a adoptat, miercuri, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID-19 şi deceselor înregistrate la persoane infectate cu SARS-CoV-2, după cum a anunţat viceprim-ministrul Raluca Turcan, la Palatul Victoria, după şedinţa extraordinară a Cabinetului Orban.

Citeste si: Uluitor cum arată bărbatul care nu s-a tuns niciodată în viață

"Am adoptat în şedinţa de Guvern o hotărâre cu prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, iar această decizie este necesară pentru că avem o creştere a numărului de infectări şi o creştere a numărului de decese. Această prelungire a stării de alertă nu vine nici cu restricţii noi, dar, din nefericire, nici cu măsuri noi de relaxare aşa cum ne-am fi dorit pe domeniile care au rămas încă afectate", a precizat Turcan.

Vicepremierul Raluca Turcan: Avem câteva focare foarte severe

Vicepremierul Raluca Turcan a menţionat elementele care au determinat prelungirea stării de alertă: există în momentul de faţă 7.856 de cazuri active, iar în 14 zile, intervalul în care se face această evaluare de către specialişti în privinţa direcţiei în care se iau măsurile de relaxare, s-a constatat că există o răspândire comunitară a virusului.

Citeste si: Când vor avea copiii alocațiile dublate. Opoziția amenință cu moțiunea de cenzură

"Avem, evident, şi câteva focare foarte severe, cum ar fi Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Vâlcea, şi avem şi o evoluţie în creştere a numărului de cazuri la Terapie Intensivă. Toate aceste elemente ne fac, în momentul de faţă, să prelungim starea de alertă (...). Şi, în paralel, să venim în Guvern cu măsurile de redresare şi relansare economică pentru România, astfel încât acolo unde activităţile sunt afectate, oamenii, fie că vorbim de angajatori sau de angajaţi, să simtă sprijinul Guvernului, pentru a crea acest motor de dezvoltare economică de care ţara are nevoie, motor care constă în investiţii private, în investiţii publice, în concentrarea eforturilor pe educaţie, sănătate, inclusiv partea de cultură, profund afectată pe partea de evenimente, şi să folosim fondurile europene ca o sursă complementară extrem de utilă şi benefică în această perioadă", a afirmat Turcan.

Citeste si: Ce câștiguri uriașe are Daniel Fenechiu, senatorul care s-a filmat în comisie cu sticla de coniac și cu motanul!

Vicepremierul a făcut apel la respectarea în continuare a măsurilor de protecţie sanitară.
"Acestea nu sunt invenţii şi românii, dacă privesc un pic cu atenţie spaţiul public, o să vadă că aceiaşi oameni care îndeamnă la nerespectarea regulilor de protecţie sanitară sunt oameni care spun, pe de-o parte, că virusul nu există, iar pe partea cealaltă acuză Guvernul de creşterea numărului de cazuri de infectări. E un nonsens din partea celor care blochează tot setul de măsuri de sănătate publică pe care Guvernul Orban le implementează ", a mai susţinut vicepremierul.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si