Parinti, atentie la jeleuri! Copiii sunt innebuniti dupa ele, dar sunt extrem de daunatoare

Sunt frumos colorate, au forme atractive si un gust irezistibil. Copiii sunt cuceriti din prima, iar parintilor le e aproape imposibil s nu le cumpere macar o punguta. Pe cat sunt de gustoase, pe atat sunt insă de periculoase. Multe dintre jeleuri reprezinta un adevarat cocktail chimic pentru cei mici, spun specialistii. ##VIDEO10693##

miercuri 06 iulie 2016 , 19:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Sunt frumos colorate, au forme atractive si un gust irezistibil. Copiii sunt cuceriti din prima, iar parintilor le e aproape imposibil s nu le cumpere macar o punguta. Pe cat sunt de gustoase, pe atat sunt insă de periculoase. Multe dintre jeleuri reprezinta un adevarat cocktail chimic pentru cei mici, spun specialistii.
Cirese, mure, banane, ursuleti, crocodili..o paleta de culoare. Pe langa faptul ca sunt extrem de atractive sunt si foarte gustoase, de ce sa nu recunoastem? Ce ce ar trebui sa stie parintii e ca o punga de 100 de grame de jeluri poate contine chiar si 14 lingurite de zahar, adica aceasta cantitate din bol.
Dar cui ii pasa, atat timp cat gustul dicteaza, mai ales in cazul celor mici. Priviti placerea cu care sunt savurate!
Peste 40 de tipuri de jeleuri din comert au fost analizate de Asociatia Pro Consumatori, care a descoperit o lista lunga de ingrediente care... iti cam taie pofta.
"Aproape jumatate din produsele analizate contin coloranti sintetici. Unii producatori chiar scriu pe eticheta ca unii coloranti pot afecta activitatea si atentia copiilor", spune Costel Stanciu, presedinte APC.
Multe din aceste produse delicioase n-au nimic de-a face cu retea traditionala a jeleului. Adica fructe, zahar si gelatina vegetala, regasita sub denumirea de pectina.
Gelatina de provenineta animala se obtine din sorici, piele de bovina, din tendoane, din zgarciuri, din oase.
Parintii stiu, insa, de multe ori, ei insisi cad prada delicioaselor jeleuri.
----VOX mama
32.51...33.02
Cand le luati, mancati si dumneavoastra? Sunt bune. Haideti, faceti-va pofta! (ia un jeleu si-l mananca) E de portocale. Foarte bun.
-----AMBIANTA
30.44...30.59
Sunt delicioase. Chiar daca nu sunt sanatoase? Chiar. Sunt cei mai buni! Imi plac atat de mult incat as vrea o punga mare cu ursuleti foarte mari.
DAAN: GUSTUL INVINGE
In afara cantitatii mari de zahar,a colorantilor, aromelor si aditivilor unele produse contin inclusiv substante interzise prin lege.
------SINCRON Costel Stanciu, presedinte APC----(TC 14.55 + 27.02)
12.46...12.54
Am gasit un agent gelatinizant numit agar-agar, care a fost interzis inca din anul 2005, printr-un ordin al ministrului Sanatatii.
Insa atunci cand gustul te cucereste din prima, e aproape imposibil ca jeleurile sa nu ajunga la cei mici.
Tentatia e mare, iar fetitele recunosc cu sinceritate ca le e greu sa se opreasca pana cand nu dau gata punga.

Cirese, mure, banane, ursuleti, crocodili..o paleta de culoare. Pe langa faptul ca sunt extrem de atractive sunt si foarte gustoase, de ce sa nu recunoastem? Ce ce ar trebui sa stie parintii e ca o punga de 100 de grame de jeluri poate contine chiar si 14 lingurite de zahar, adica aceasta cantitate din bol.
Dar cui ii pasa, atat timp cat gustul dicteaza, mai ales in cazul celor mici. Priviti placerea cu care sunt savurate!
Peste 40 de tipuri de jeleuri din comert au fost analizate de Asociatia Pro Consumatori, care a descoperit o lista lunga de ingrediente care... iti cam taie pofta.




"Aproape jumatate din produsele analizate contin coloranti sintetici. Unii producatori chiar scriu pe eticheta ca unii coloranti pot afecta activitatea si atentia copiilor", spune Costel Stanciu, presedinte APC. 


Multe din aceste produse delicioase n-au nimic de-a face cu retea traditionala a jeleului. Adica fructe, zahar si gelatina vegetala, regasita sub denumirea de pectina.

Gelatina de provenineta animala se obtine din sorici, piele de bovina, din tendoane, din zgarciuri, din oase.
Parintii stiu, insa, de multe ori, ei insisi cad prada delicioaselor jeleuri.

In afara cantitatii mari de zahar,a colorantilor, aromelor si aditivilor unele produse contin inclusiv substante interzise prin lege.
------SINCRON Costel Stanciu, presedinte APC----(TC 14.55 + 27.02)12.46...12.54Am gasit un agent gelatinizant numit agar-agar, care a fost interzis inca din anul 2005, printr-un ordin al ministrului Sanatatii.
Insa atunci cand gustul te cucereste din prima, e aproape imposibil ca jeleurile sa nu ajunga la cei mici.



Tentatia e mare, iar fetitele recunosc cu sinceritate ca le e greu sa se opreasca pana cand nu dau gata punga.

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si