Patriarhul Daniel împlinește 70 de ani și va fi decorat de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împlineşte, astăzi, vârsta de 70 de ani. Cu această ocazie, Patriarhia Română organizează un eveniment aniversar la care vor participa mai mulţi oficiali ai statului. De asemenea, Patriarhul Daniel va fi decorat de preşedintele Klaus Iohanis, într-o ceremonie, la Palatul Cotroceni.

Author: Alina Raducu joi 22 iulie 2021 , 08:30

Patriarhul Daniel împlinește 70 de ani și va fi decorat de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni
Patriarhul Daniel împlinește 70 de ani și va fi decorat de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În această săpămână, Patriarhul Daniel a sărbătorit mai întâi ziua numelui, de Sfântul Ilie, deoarece numele de botez este Dan-Ilie, iar astăzi împlineşte vârsta de 70 de ani.

Eveniment aniversar dedicat Patriarhului Daniel cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani

”În ziua de joi, 22 iulie 2021, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale va fi săvârşită o slujbă de Te Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni. La finalul acestei slujbe se va citi Actul Aniversar al Sfântului Sinod, la împlinirea vârstei de 70 de ani ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel”, transmite Patriarhia Română, într-un comunicat.

Ulterior, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhei, se va desfășura un moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele către Patriarhul Daniel din partea autorităţilor de stat, dar şi din partea altor instituţii publice.

Citeste si: Ce avere are Patriarhul Daniel, capul Bisericii Ortodoxe din Romania

La finalul envenimentului vor fi prezentate un volum şi un film aniversar

De asemenea, la evenimentele de la Palatul Patriarhiei va participa şi preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban.

Ulterior, de la ora 17.00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ceremonia de decorare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. La eveniment va participa şi premierul Florin Cîţu.

PF Daniel s-a născut la data de 22 iulie 1951, părinţii fiind Alexe şi Stela Ciobotea, în satul Dobreşti, comuna Bara, judeţul Timiş. 

Citeste si: Patriarhia Română se va implica în informarea credincioșilor despre vaccinarea COVID-19

Astfel, în 12 septembrie 2007, Patriarhul Daniel a fost ales în demnitatea de Arhiepiscop al Bucureştilor, Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei şi Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. În 30 septembrie 2007 este întronizat Patriarh în Catedrala patriarhală din Bucureşti.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vestea momentului pentru ELEVI.  Noul an școlar începe pe 13 septembrie. Cum va arăta... Vestea momentului pentru ELEVI. Noul an școlar începe pe 13 septembrie. Cum va arăta structura anului 2021-2022
spotmedia.ro
În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține... În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie
spotmedia.ro
Un nou eșec al comunismului – vaccinul împotriva Covid 19. De ce Rusia și China au... Un nou eșec al comunismului – vaccinul împotriva Covid 19. De ce Rusia și China au ratat realizarea unor seruri eficiente
b1.ro
Povestea reală a unui român întors din Grecia. Ce i s-a întâmplat la vamă este de... Povestea reală a unui român întors din Grecia. Ce i s-a întâmplat la vamă este de necrezut. Ce Covid-19, ce pandemie…? Aceasta este realitatea din teren
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si