Ministrul Agriculturii a îndemnat la linişte cu privire la ulei și alte subiecte agricole, făcând referire la "abordările apocaliptice" din spaţiul public.

Citeste si: VIDEO| Fructele și legumele costă și cu 50% mai mult față de acum doi ani

Întrebat despre liniştea pe care a transmis-o în legatură cu faptul că România va avea suficientă producţie agricolă în acest an, Petre Daea a subliniat că România "va avea şi ulei"

Citeste si: Prețul unui litru de ulei de floarea soarelui. Se va scumpi atât de mult încât devine un lux

"Şi va avea și ulei. Va avea și ulei, liniște, liniște, liniște. Am văzut abordările acestea apocaliptice. Pentru că sunt ministrul agriculturii şi trebuie să introduc liniștea şi încrederea în sector. Am văzut o serie întreagă de abordări din acestea apocaliptice. Când începe pe ecranele de televizor că "ia foc lanul", că "auzi sirenele" şi copiii în pântece se sperie. Nu e bine! Vă rog!", a declarat Petre Daea în briefing-ul de după ședința de guvern de miercuri.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Petre Daea: "Nu contrazic fermierii, sunt mereu aproape de ei" 

Petre Daea a fost întrebat și despre poziția fermierilor care spun că seceta ar putea înjumătăți producția de porumb și floarea-soarelui. 

Ministrul a răspuns că pe teritoriul României situaţia este diferită de la o zonă la alta.

"Nu contrazic niciodată fermierii, pentru că ei se referă la suprafețele pe care le au în exploatație.

Nu îi contrazic și sunt mereu aproape de ei. Nu îi contrazic, pentru că aș face un deserviciu profesiei, dar, pe teritoriul României, situația este diferită de la o zonă la alta", a explicat Petre Daea. 

Citeste si: Culturile de floarea-soarelui au fost distruse de secetă

"Aţi văzut ce s-a întâmplat şi ce prognoze erau la cultura grâului. Avem trei judeţe. Din toate celelalte, la cultura grâului, care au probleme din acest punct din vedere, s-au înregistrat aceste situaţii deosebit de grele. (...). E adevărat, pentru că aş ieşi din spaţiul realităţi dacă n-aş spune acest lucru: această secetă a pus mari probleme celor două culturi, mari probleme culturilor de prăşitoare de primăvară, înţelegând aici porumbul şi floarea-soarelui. Le inventariem, comisiile inventariază această situaţie. Ce înseamnă această inventariere? Se duce Comisia cu specialiştii respectivi la faţa locului, vede suprafaţa- se cunoaşte de la APIA şi au metode suficiente tehnice şi rapide în aşa fel încât să cunoască suprafaţa, fac evaluările la fata locului", a mai spus ministrul Agriculturii.

Citeste si: La ce vârstă a avut Adrian Minune primul tort de ziua sa? „Bunicul meu lucra la un mare hotel, unde era o mare cofetărie și ne aducea prăjituri acasă și tort.”- kfetele.ro

Citeste si: De ce s-au certat, de fapt, Adda și CRBL: ”M-a durut foarte tare, am suferit mult”- radioimpuls.ro

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că Guvernul continuă să ia măsuri pentru combaterea efectelor produse de secetă. Comitetul interministerial care gestionează această situație a continuat să lucreze, fiind stabilite măsuri pentru susținerea fermierilor ale căror culturi au fost afectate.

De asemenea, Programul ”De trei ori subvenția” a început să devină activ, fiind semnate deja primele contracte.

"În continuare, prin colaborarea și coordonarea cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, ne propunem să identificăm soluții pentru dezvoltarea sistemului de irigații atât din fonduri europene, cât și din fonduri de la bugetul de stat", a mai declarat Nicolae Ciucă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si