Premierul Florin Cîțu: "De la 1 iulie vom avea certificat verde"

Premierul Florin Cîţu spune că așa-numitul "pașaport COVID" sau „certificatul verde electronic”, care va fi emis la nivel european, va fi valabil și în România din 1 iulie.

Author: Razvan Ilie vineri 11 iunie 2021 , 20:51

Florin Cîțu, vești despre certificatul de vaccinare. Cîțu le-a cerut social-democraţilor de la PSD să susţină campania de vaccinare.[Sursa foto: Facebook / Florin Citu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că "certificatul verde" care va fi emis la nivel european pentru a facilita călătoriile va fi valabil şi în România de la 1 iulie. "De la 1 iulie vom avea certificat verde", a spus Florin Cîţu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeste si: Veste îngrijorătoare despre varianta indiană Delta a noului coronavirus

"Pandemia nu a trecut", avertizează Florin Cîțu

Șeful Guvernului, prezent vineri în județul Sălaj, a atras atenţia asupra faptului că pandemia nu a trecut, iar campania de vaccinare va continua, cu accente pe mediul rural, pentru a aduce vaccinul cât mai aproape de oameni.

"Trebuie să facem mai mult, pentru că pandemia nu a trecut.(...) Avem rezultate foarte bune, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Această campanie de vaccinare continuă până de asigurăm că nu vom avea niciun caz şi în acel moment putem spune că am depăşit pandemia", a afirmat Florin Cîţu.

Cu doar două zile în urmă, și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a avertizat că ”ne putem aştepta la un val patru mai intens”, dacă nu ne vaccinăm într-un număr suficient de mare. Ioana Mihăilă a mai spus că este o veste bună că numărul de cazuri de infectare cu tulpina indiană se menţine redus în România. 

Citeste si: VIDEO- Mici gratis contra vaccinare. Oferta este valabilă în Piața Obor

Premierul Florin Cîțu le-a cerut social-democraţilor de la PSD să susţină campania de vaccinare. "De fiecare dată voi ridica această provocare pentru liderii de opinie ai social-democraţilor, să vină să susţină această campanie de vaccinare public", a spus prim-ministrul României. 

Florin Cîțu, vizită în județul Sălaj

"Eu, până astăzi, sincer, nu l-am văzut pe Marcel Ciolacu să meargă într-un centru de vaccinare, să susţină campania de vaccinare. Nici pe Sorin Grindeanu sau nu ştiu cine mai este în conducere, doamna Gabriela Firea. Deci nu i-am văzut să meargă să susţină această campanie de vaccinare şi nu înţeleg de ce, pentru că această campanie de vaccinare este o campanie a noastră, a tuturor, este o campanie pentru revenirea la normalitate a întregii Românii, nu doar a Partidului Naţional Liberal sau a acestei guvernări", a explicat Florin Cîțu. 

Prezent vineri în Sălaj, Florin Cîţu a făcut o vizită şi la "maratonul vaccinării" care se desfăşoară la acest final de săptămână în parcarea unui mall din Zalău.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si