Premierul Florin Cîțu: „Până la 1 august sperăm să avem 50-60% din populația României vaccinată”

Florin Cîțu a afirmat, miercuri seară, că rata de vaccinare împotriva COVID-19 în București a ajuns la 42%. Astfel, prim-ministrul a mai precizat că speră ca până la 1 august, să fie vaccinată 50% din populația României.

Author: Alina Raducu joi 27 mai 2021 , 09:15

Premierul Florin Cîțu: „Până la 1 august sperăm să avem 50-60% din populația României vaccinată”
Premierul Florin Cîțu: „Până la 1 august sperăm să avem 50-60% din populația României vaccinată”[Sursa foto: Facebook Florin Cîțu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„După 1 august, putem să vorbim de alte relaxări. Până la 1 august, sperăm să avem 50-60% dn populație vaccinată”,

a precizat Florin Cîțu în cadrul podcastului lui Mihai Morar.

Premierul Florin Cîțu: „Competiția e bună. Chiar și în vaccinare. S-a creat o competiție între București, Cluj și Timișoara”   

Premierul a mai menționat că pe primul loc la vaccinarea anti-COVID este București, iar Clujul ar fi al doilea oraș cu o rată de vaccinare crescută.

„Acum avem datele. Bucureștiul e pe primul loc. E peste Cluj. Bucureștiul este 42% la rata de vaccinare și în Cluj e 39%”, a spus Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu: „Până la 1 august sperăm să avem 50-60% din populația României vaccinată”
Premierul Florin Cîțu: „Până la 1 august sperăm să avem 50-60% din populația României vaccinată”[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Țara care va suspenda vaccinarea cu serul anti-COVID Johnson&Johnson, după decesul unei femei de 37 de ani

Însă cu privire la festivalurile de muzică, pprim-ministrul a precizat că „toți am vrea să avem festival de 60.000 de persoane, dar nu prea văd prin Europa să se facă altfel decât la noi”.

„Competiția e bună. Chiar și în vaccinare. S-a creat o competiție între București, Cluj și Timișoara. Este o competiție la vaccinare. Domnul Boc și cu mine vrem să vedem care e primul, cu festivalul cel mai mare: Eu vreau să fie Summer Well la București, el vrea să fie Untold”, a mai adăugat premierul Florin Cîțu.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, detalii despre ce i-a lipsit pe durata pandemiei: „Să stai la o teresă şi să bei o cafea..” „Ultimul an a fost greu pentru oameni”

Din ultimele date reiese că, Bucureștiul și Clujul aveau peste 30% din populație vaccinată săptămâna trecută, pe când în 10 județe rata de vaccinare a fost sub 15%, conform Comitetului național de vaccinare împotriva COVID-19.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „94.000 de elevi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani, vaccinaţi”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si