Au apărut primele informații cu privire la cauza tragediei aeriene, în care președintele iranian Ebrahim Raisi și-a pierdut viața. Cum s-ar fi petrecut, de fapt, accidentul aviatic?

Primele detalii din ancheta privind moartea președintelui Ebrahim Raisi

Într-o declarație a centrului de relații publice al Statului Major al Forțelor Armate ale Republicii Islamice este menționat faptul că elicopterul prăbușit nu ar prezenta urme de gloanțe sau proiectile.

Nu au existat urme ale impactului gloanțelor sau mijloacelor similare asupra corpului elicopterului prăbușit ”, ar fi prezentat postul de televiziune IRIB din textul declarației oferite de Statul Major al Forțelor Armate ale Republicii Islamice.

Citește și: VIDEO Trupul președintelui Iranului a fost recuperat! Imagini cutremurătoare de la locul în care s-a prăbușit elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi

Primele rezultate ale anchetei în cazul morții președintelui Iranului

Statul Major al Forțelor Armate ale Republicii Islamice ar fi publicat primele date ale anchetei privind moartea lui Ebrahim Raisi, președintele Iranului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Se pare că elicopterul ar fi luat foc, abia după ce s-ar fi ciocnit cu un munte. Pilotul elicopterului ar fi reușit imediat să contacteze echipajul celorlalte două elicoptere.

În urma cercetărilor nu s-a descoperit niciun detaliu care ar fi indicat nereguli în timpul zborului, în conversația avută de pilot cu schimbul de serviciu de la turnul de control al traficului aerian. Elicopterul în care se afla președintele nu s-ar fi abătut de la drum.

N u a dezvăluit niciun aspect suspect într-o conversație cu echipajul elicopterului... C u aproximativ un minut și jumătate înainte de accident, elicopterul se deplasa pe traseul planificat și nu s-a abătut de la calea de zbor specificată”, ar mai fi declarat Statul Major al Forțelor Armate ale Republicii Islamice.

Citește și: Imaginile durerii de la funeraliile președintelui iranian Ebrahim Raisi! Mii de oameni au ieșit în stradă! Au fost declarate 5 zile de doliu național

Imagine de la locul tragediei aeriene

[Sursa foto: Twitter]

Accidentul aerian a avut loc pe data de 20 mai 2024. Alături de președintele iranian Ebrahim Raisi, în elicopter, se aflau ministrul de externe Hossein Amir Abdollahian și anturajul acestora.

Ebrahim Raisi avea 63 de ani. Președintele era considerat un dur care a condus anterior justiţia din ţară. A fost considerat un protejat al liderului suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, iar unii analişti au sugerat că l-ar putea înlocui pe liderul în vârstă de 85 de ani după moartea sau demisia sa din funcție.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si