Principele Nicolae promovează satele din România! Nepotul Regelui Mihai a fost impresionat de bisericile din lemn!

Principele Nicolae este protagonistul unui proiect intitulat „Prinț și călător”, al cărui scop este redescoperirea și punerea în valoare a zonelor rurale.

Author: Matei Vaihan vineri 23 octombrie 2020 , 11:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Principele Nicolae al României a filmat în weekend-ul trecut în Țara Călatei, o zonă pitorească din județul Cluj, într-un proiect de promovare a satelor din România.

Nepotul regelui Mihai a făcut cunoștință cu meșteșugurile și porturile tradiționale, apoi a vizitat bisericile de lemn românești și bisericile fortificate reformate.

Biserică din lemn
Biserică din lemn din zona Țara Călatei

“Pentru două zile vom avea onoarea de a îl însoți pe ASR Principele Nicolae al României prin Țara Călatei, într-un proiect de promovare a satelor din România. Și-a exprimat dorința să descopere minunății din ținutul nostru și este primul Principe care vine să vadă, filmeze și să promoveze Țara Călatei, de la debutul proiectului nostru”, au declarat organizatorii înaintea vizitei.

Citeste si: Principesa Margareta a României e disperată după ce a fost anunțată că statul român vrea să impoziteze clădirile din Sinaia ale Casei Regale! Fiica Regelui Mihai a dat autoritățile în judecată! EXCLUSIV

Citeste si: „Nu am putut trăi cu ideea că l-am abandonat la 3 ani”. Mesajul de adio trimis de Cristian Stănilă, înainte de a se sinucide, în Vrancea- kanald.ro

Citeste si: „Mami, vino te rog că nu mai pot” Strigătul disperat al lui Alexandru către mama sa, înainte să moară! Tânărul s-a stins chiar sub ochii celei ce i-a dat viață- wowbiz.ro

Citeste si: Unde s-a ascuns regele exilat al Spaniei. Toată lumea credea că e în Republica Dominicană

Citeste si: Casa regală a Marii Britanii, gafă de proporții: a anunțat fără să vrea divoțul lui Meghan Markle de prințul Harry

Regele Mihai
Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017

Principele Nicolae spune că a găsit comunități cu suflete vii

Vizita Principelui Nicolae a avut loc în cadrul unui proiect mai amplu, intitulat ”Prinț și călător”, care este o serie de producții video inedite ce va fi difuzată pe platforma multimedia “Satele României”, ce va fi lansată în noiembrie. ”Satele României” este un proiect inițiat de o organizație neguvernamentală omonimă din București.

"Înainte de această vizită, n-am știut ce mă aștepta. Am găsit o zonă cu oameni deosebiți. M-am bucurat să văd două naționalități și etnii integrați într-o comunitate și familie mare, care, împreună dezvoltă zona. Am găsit comunități cu suflete vii. Pentru mine, am găsit cu mare bucurie exemplul de co-existență. Felicitări și mult succes în continuare. Până data viitoare! Nicolae al României", a scris Nicolae în Cartea de Onoare a Țării Călatei.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si