Prognoza meteo ANM. Miercuri o să plouă în nord-vest, iar pe seară ploile se vor extinde în vestul, nordul și centrul țării.

În zona montană înaltă mai apar ceva ninsori și lapoviță, iar în zonele joase avem ceață și condiții de burniță. Vântul are unele intensificări la munte și în sud-est, iar amiaza ne-aduce maxime de la 4 grade în Bucovina, până la 13...14

grade în Banat.

Vremea în București

În București găsim înnorări persistente și e posibil să se formeze ceață în primele ore ale zilei. Mai apoi, s-ar putea să burnițeze, iar maxima urcă până la 7...8 grade Celsius. La noapte avem iarăși condiții de ceață, iar temperatura coboară până la 2 grade.

Citeste si: Vemea se schimbă radical după episodul de viscol puternic. Prognoza ANM

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea și în Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare, ceață densă la începutul zilei și un pic de soare mai târziu. Vântul devine activ și se face foarte cald pentru această perioadă. Pe la amiază se ating în jur de 10...11 grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, ceața poate crea probleme în următoarele ore. După prânz se arată și soarele, iar temperaturile, în creștere față de ziua trecută, ajung pe la 9...10

grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina avem atmosferă destul de închisă, cu ceață pe la câmpie și câteva ploi în orele serii. Se încălzește și aici. Ieri au fost 2...3 grade; astăzi se ating chiar și 8...9 grade. Mai frig va fi în Bucovina, pe unde vom avea cel mult 4 grade.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vremea devine caldă pentru acest moment al anului, dar norii persistă și vor aduce ploi slabe, trecătoare. Maximele ajung pe la 7...8 grade, iar ploile continua și după lăsarea nopții.

În vestul țării se face mult mai cald decât ar fi normal la această dată. Prin Banat se ating chiar și 13...14 grade, dar vremea se menține închisă, iar pe seară și la noapte vin ploile.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile vestice. Cerul rămâne acoperit toată ziua, iar precipitațiile vin tot sub formă de ploi sau burniță, iar maximele se încadrează între 7 și 10 grade Celsius.

În Transilvania găsim înnorări persistente în vestul provinciei și tot pe-acolo o să plouă slab. În depresiuni se lasă ceața dimineața și e posibil să burnițeze, însă mai apoi vor fi și scurte momente însorite.

În Oltenia avem vreme închisă și se anunță ploi slabe în cea mai mare parte a zilei. Se face mai cald decât ieri, iar temperaturile ajung până la 8...9 grade.

Și în ținuturile sudice se anunță o zi mohorâtă, cu ploi și burniță. În nord-estul provinciei soarele se arata trecător, iar maximele ating 9 grade Celsius.

Vremea la munte

Citeste si: Un vortex polar ar putea să ajungă în România. Fenomenul care pândește țara

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

La munte prindem vreme caldă, chiar dacă nu prea zărim soarele. La altitudini mici va ploua, însă pe creste se anunță lapoviță și fulguieli trecătoare.

Vântul se menține activ și va sufla mai tare în nordul Carpaților Orientali, în special pe timpul nopții. Mare atenție dacă plecați în drumeții, pentru că în Munții Bucegi și Făgăraș este risc mare de avalanșe.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si