Vremea în țară, vineri 14 mai

Vineri, vremea rămâne instabilă și răcoroasă în jumătatea de nord a țării. După-amiaza și seara vin averse cu descărcări electrice e posibil să cadă grindină și se pot strânge 35 de litri de apă pe metru pătrat.

În rest, predomină vremea frumoasă iar maximele pleacă de la 14 grade în depresiuni și ajung până la 25 de grade în Lunca Dunării.

Vreme instabilă pentru zua de vineri[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Zăpadă de peste 6 metri pe Transfăgărășan. Drumarii au început deszăpezirea

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici se arată soarele, vântul va fi intens în prima parte a zilei și ploile pot să apară doar sporadic. Temperaturile cresc mai ales în zona litoralului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei va continua să se încălzească și vântul mai are unele porniri. Atmosfera va fi plăcută, apar și câteva averse iar maximele se opresc pe la 23 de grade.

Vremea în București, în weekend

Sâmbătă avem o zi frumoasă. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, iar la amiază se vor înregistra 25 de grade.

Sâbătă va fi o zi frumoasă și însorită[Sursa foto: PixaBay]

Duminică, din când în când se adună norii, iar spre seară și în noaptea de duminică spre luni apar averse însoțite de descărcări electrice. La amiază termometrele vor indica 24 de grade.

Citeste si: Prognoza meteo pentru vineri, 14 mai 2021. Cum va fi vremea la sfârșit de săptămână

Vremea la munte

Sâmbătă se încălzește peste tot. Pe parcursul zilei avem perioade cu soare, dar din când în când norii se înmulțesc și apar câteva averse zgomotoase. În noaptea de sâmbătă spre duminică ploile cuprind aproape toată zona montană.

Duminică se face mai răcoare și rămânem cu vremea instabilă. Vor fi averse torențiale însoțite de descărcări electrice, o să cadă și grindina, iar vântul va avea intensificări.

Vremea la mare

Vremea la mare în weekend[Sursa foto: PixaBay]

Sâmbătă, vremea va fi in general frumoasa si se va incalzi. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 29 de grade, iar cele minime vor fi de 20... 21 de grade. Temperatura apei marii va fi de 23... 24 de grade.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Duminică, vremea se va raci usor. Cerul va fi temporar noros si trecator vor fi averse si descarcari electrice, in special dupa-amiaza si noaptea.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare incepand din cursul dupa-amiezii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 25 de grade, iar cele minime intre 18 si 20 de grade. Temperatura apei marii va fi de 23... 24 de grade.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si