Rețetă varză călită. Varza călită este o rețetă simplă, tradițională și ușor de preparat. Este o rețetă ideală pentru zilele de toamnă. Se poate servi singură sau alături de un alt preparat!
Rețetă varză călită. Varza călită este un preparat ușor de făcut și se numără printre preferatele românilor. Iată cum prepari cea mai delicioasă varză călită de toamnă, cu un gust aparte pentru o masă gustoasă!
O varză călită cu un gust excepțional, potrivită pentru a fi servită singură sau alături de un alt preparat, dar și pentru perioadele de post.
Ingrediente
- Varză albă
- Ardei gras
- Ceapă albă
- Roșii
- Pastă de tomate
- Ulei de floarea soarelui
- Sare, piper, boia de ardei, cimbru, mărar- opțional
Citeste si: Secretul unui hummus delicios. Rețeta tradițională
Mod de preparare
Se toacă mărunt ceapa și ardeiul. Într-o tigaie adâncă sau în tuci se pune ulei iar când acesta s-a încins punem la călit ceapa și ardeiul. Puteți să puneți jumătate de pahar de apă pentru a nu pune mult ulei, așa varza va fi mai sănătoasă, fără foarte mult ulei.
Când ceapa și ardeiul s-au călit și înmuiat se adaugă roșiile tăiate cubulețe medii.
Se amestecă și se lasă timp de 2, chiar 3 minute.Se pune apoi pasta de tomate și puțină boia de ardei pentru cine dorește.
Citeste si: Beneficiile și contraindicațiile gutuilor: Cine nu ar trebuie să le mănânce?
Varza se toacă nu foarte mărunt, dar nici mare și se pune peste compoziția din tigaie. Dacă nu încape toată varza deodată, puneți treptat, varza din tigaie se va lăsa și va face loc pentru restul de varză tăiată.
Focul se lasă la intensitate mică pentru ca varza să nu se lipească și se amestecă treptat. După ce adăugați toată varza amestecați bine și puneți capacul. Este foarte important ca varza să fie călită la foc moderat cu capacul pus, varza va lăsa zeama, se va aburi și nu va mai trebui să adăugați apă în timpul gătirii.
Din 10 în 10 minute ridicați capacul și amestecați cu atenție.
Opriți focul și lăsați totul timp de 10 minute fără capac să se pătrundă bine.
Citeste si: Secretele mămăligii. Cum se prepară în mod corect
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.
A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.
Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.