Restricțiile anti-COVID, prelungite cu o săptămână la Sydney. Schimbare de plan din cauza tulpinei Delta
Cel mai populat oraș din Australia va rămâne încă o săptămână în lockdown după ce au fost descoperite 27 de noi infecții legate de „varianta Delta” mai contagioasă, forțând o mare parte dintre cei cinci milioane de locuitori din Sydney să rămână acasă.
Author: Razvan Ilie miercuri 07 iulie 2021 , 10:40
Guvernatorul din New South Wales, Gladys Berejiklian, a decretat miercuri o prelungire de o săptămână a obligației de rămânere la domiciliu a rezidenților din Sydney, prelungind restricțiile dure începute de la sfârșitul lunii trecute. Noul blocaj urmează să expire nu mai devreme de vineri, 16 iulie.
„Motivul pentru prelungirea restricțiilor este, așa cum am mai spus, această tulpină Delta care acționează ca "un schimbător de joc". Este extrem de transmisibil și mai contagios decât orice altă formă de virus pe care am văzut-o ”, le-a declarat Gladys Berejiklian reporterilor din Sydney, capitala statului australian.
Decizia guvernamentală vine după ce în New South Wales au fost detectate 27 de noi infecții cu coronavirus cu transmitere locală, față de 18 cazuri cu o zi mai devreme. Aproximativ 20 dintre noii pacienți ar fi rămas izolați în timp ce erau infecțioși, deși se spune că ceilalți șapte au petrecut timp în spațiul public în aceeași perioadă.
Statul australian a înregistrat în total aproximativ 350 de cazuri începând cu 16 iunie, potrivit Reuters.
Ultimul blocaj din Sydney înainte de vârful de vaccinare
Premierul a adăugat că speră că restricțiile- care includ închiderea școlilor și a afacerilor, precum și comenzile de ședere la domiciliu- vor fi ultimul blocaj din Sydney înainte ca „marea majoritate a cetățenilor noștri să fie vaccinați”.
Sydney este unul dintre cele patru mari orașe australiene care s-au aflat în blocaje prelungite în ultimele săptămâni, oficialii din Brisbane, Darwin și Perth luând măsuri similare pe fondul răspândirii variantei Delta.
De la declanșarea pandemiei coronavirusului la sfârșitul anului 2019, Australia a înregistrat puțin peste 30.000 de infecții și aproximativ 900 de decese, rămânând mult sub situația din cele mai mari focare ale lumii, cum ar fi SUA, Brazilia și India.