Reţetă mici de casă. Este perfectă pentru 1 Mai

Reţetă mici de casă. Pentru că se apropie 1 Mai şi nu vom putea să sărbătorim această zi cu prietenii, ne-am gândit să vă oferim o reţetă specială de mici de casă.

A.M.S., miercuri 29 aprilie 2020 , 19:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Reţetă mici de casă. Stiai ca celebrii mici sunt o specialitate romaneasca? Desi se aseamana cu produse din carne tocata din zona Balcanilor, dar si din Bulgaria, Grecia si Turcia, mititeii romanesti au si alte ingrediente, inclusiv bicarbonat.

Se zice ca micii au fost inventati in secolul al XIX-lea, de bucatarii hanului La Iordachi din Bucuresti. Hanul era foarte cunoscut pentru carnatii sai, dar bucataria a ramas fara mate de oaie si s-a pus compozitia direct pe jar. Asa s-au nascut mititeii.

Reţetă mici de casă. Totusi, atestarea oficiala apare in 1920, intr-o scrisoare pe care bucatarul i-a trimis-o unui ofiter din armata romana.

Citeste si: Negresă cu glazură de ciocolată. Rețeta corectă a marilor cofetari

reteta mici de casa 1 mai 2020

Reţetă mici de casă. Iată cât de simplu se prepară mititeii

Ingrediente

  • 500 g carne tocată (mix vită, porc, chiar și oaie);
  • 200 ml zeamă de oase de vită;
  • 3 căței de usturoi;
  • 1/2 linguriță de bicarbonat;
  • condimente (cantitatea o stabilești după propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin.
  • reteta mici de casa 1 mai 2020

Citeste si: Ciorba de lobodă. Secretele uneia dintre cele mai gustoase și sănătoase ciorbe ale primăverii

Reţetă mici de casă. Mod de preparare

Reţetă mici de casă. Este cea mai veche rețetă de mici pe care poporul român o are. Deși, după cum e normal, fiecare zonă, fiecare gospodar a adaptat rețeta de mici de casă după propriul gust, aceasta este rețeta la baza căreia stau toate celelalte rețete. Iată cum poți să faci mici de casă.

Mititeii sunt un preparat culinar des consumat la noi în țară, care se pregătesc diferit în funcție de zonă. Însă, gustul savuros al micilor de casă se obține dintr-o rețetă deja autentică, pe care ți-o prezentăm mai jos. Dacă vrei să faci mici de casă, iată cea mai bună rețetă!

reteta mici de casa 1 mai 2020

Citeste si: Cartofi noi la cuptor cu mărar. Adaugă brânză rasă! Rețeta pe care o va iubi toată familia

Reţetă mici de casă. Carnea trebuie să fie bine tocată

Deși carnea este deja tocată, de preferat ar fi să o mai dai printr-un robot sau o mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale. Amestecă bine, adăugând treptat zeama de oase, scrie retete.unica.ro

Reţetă mici de casă. Adaugă condimentele și amestecă. Adaugă usturoiul și amestecă în permanență. La final, adaugă și bicarbonatul. Dacă vrei, poți să și guști, pentru a te asigura că potrivești cum trebuie aromele.

Citeste si: Pui pe sticlă. Rețetă rapidă la cuptor. Gust delicios

reteta mici de casa 1 mai 2020

Care este secretul unei rețete de mici de casă? Nu trebue să îi pui imediat pe grătar! Formează micii și lasă-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca să se pătrundă bine în carne aroma condimentelor.

Reţetă mici de casă. Ca să aibă crustă rumenă și interior suculent, micii trebuie puși atunci când grătarul/tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i cel mult 10 minute și scoate-i rapid, dacă nu vrei să devină fazi și uscați!

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si