România a primit primii bani din PNRR: 1,8 miliarde de euro de la Comisia Europeană

Comisia Europeană a transferat, joi, României, 1,8 miliarde de euro, prefinanțare, ce reprezintă 1,3% din totalul de granturi alocat în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență. Se pare că România va primi un total de 29,2 miliarde de euro din care granturi în valoare de 14,2 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde euro.

Author: Madalina Grigore joi 02 decembrie 2021 , 16:19

PNRR

România a primit primii bani din PNRR de la Comisia Europeană.

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comisia Europeană a anunțat că a transferat joi, 2 decembrie, 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanțare reprezentând echivalentul a 13% din totalul de granturi alocate României în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR).

Citeste si: Legea bugetului pentru 2022, adoptată până la Crăciun. Ministrul de Finanțe: "Avem de recuperat multe întârzieri"

Planul de redresare și reziliență al României

Prefinanțarea de 1,8 miliarde de euro va sprijini demararea implementării măsurilor de investiții și de reformă cuprinse în PNRR.

Se preconizează că România va primi, pe parcursul întregului plan, un total de 29,2 miliarde de euro, din care granturi în valoare de 14,2 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde euro.

PNNR are în vedere investiții de 3,9 miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare, inclusiv a căilor ferate şi a materialului rulant electrificate sau cu emisii zero.

Citeste si: Noul ministru al Muncii, Marius Budăi: "Exclus să cresc vârsta de pensionare"

Tranziția digitală

Pentru sprijinirea tranziţiei digitale, planul prevede 1,5 miliarde de euro pentru digitalizarea sistemului administrației publice în domenii-cheie precum: justiţia, ocuparea forţei de muncă şi protecţia socială, mediul, gestionarea funcţiei publice şi dezvoltarea competenţelor, achiziţiile publice, securitatea cibernetică, fiscalitatea şi vama simultan cu o infrastructură guvernamentală securizată de tip cloud, dar și eliberarea de cărți de identitate electronice pentru 8,5 milioane de români.

Citeste si: „Eliminați-mă”. Lorena a ajuns la capătul răbdărilor! Concurenta este deranjată de glumele nesărate pe care Laurențiu le face cu alte fete din casă. Laurențiu pune piciorul în prag și o acuză că joacă teatru- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

De asemenea, planul va sprijini un proiect decizional mai bun şi sustenabilitatea fiscală prin intermediul unui cadru bugetar consolidat, reforme ale administrației fiscale și ale cadrului fiscal, reforme în sistemul de pensii și un control mai bun al cheltuielilor.

Citeste si: Klaus Iohannis, discurs la recepția de Ziua Națională. "Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării. Sunt optimist că va funcționa" (VIDEO)

Ursula von der Leyen: „Mă bucur că România primește prima tranșă de 1,8 miliarde de euro”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a declarat că: „ Mă bucur că România primește prima tranșă de 1,8 miliarde EUR în cadrul NextGenerationEU. Acesta este un pas important pentru implementarea măsurilor cuprinse în planul de redresare și reziliență al României, în valoare de 29,2 miliarde EUR.

Salut reformele și investițiile care facilitează dubla tranziție verde și digitală. Fondurile europene vor contribui la modernizarea sistemului de sănătate și la consolidarea administrației publice din România. Vom fi alături de România pentru a ne asigura că cetățenii săi beneficiază pe deplin de acest plan”.

Citeste si: „Nu a avut nicio lacrimă, lui nu îi pare rău. Îi pare rău că eu nu m-am stins, atât. A spus că eu i-am cerut să nu chem ambulanța.” Dana Roba a fost pusă față în față cu Daniel Balaciu. Ce și-au spus cei doi- kfetele.ro

Citeste si: Dezvăluirea halucinantă care i-a lăsat muți de uimire pe procurori. Daniel Balaciu, motivul pentru care nu a chemat ambulanța când Dana Roba zăcea într-o baltă de sânge- radioimpuls.ro

Citeste si: Restricții anti-COVID în Capitală, valabile până la 8 decembrie. Ce măsuri impun autoritățile?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si