Virgil Popescu asigură populația României că nu vor fi probleme cu încălzirea pe perioada iernii.

Virgil Popescu a explicat de ce pe români îi așteaptă o iarnă grea

“Este o iarnă, eu aş spune complicată. Când te gândeşti la o iarnă grea, te gândeşti la o iarnă cu temperaturi foarte scăzute, te gândeşti la altceva. Eu aş spune o iarnă foarte complicată, pentru că aici trebuie să evaluăm foarte multe scenarii, de la cel mai rău scenariu în care se întrerup toate fluxurile de gaze din Federaţia Rusă către Europa, până la scenariul

optimist sau, să zicem, normal, care ar trebui să fie în care nu se întâmplă absolut nimic cu fluxurile de gaze în care e o iarnă ca oricare alta şi lucrurile  merg absolut normal. În cazul unui scenariu pesimist, cel mai rău scenariu, avem pregătite toate scenariile la nivelul ministerului, la nivelul Guvernului, cu ANRE-ul, cu Transelectrica, cu Transgazul”, a precizat Virgil Popescu pentru Digi 24.

Citeste si: Rusia și Ucraina au ajuns la un acord. Anunțul a fost făcut de șeful ONU

Ministrul Energiei susține că țara noastră va căuta variante pentru a înlocui gazul rusesc.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Virgil Popescu a declarat că România este deja în discuții cu alte ţări producătoare de gaze naturale.

România deține depozite de gaze de 49%, dar acestea vor depăşi 80%

“Astăzi avem un miliard 493 de milioane de metri cubi de gaze naturale dintr-un total de capacitate de trei miliarde. Avem 3 miliarde, aproape 1 miliard jumate. 49%. Aproape jumătate. (…)  Există recomandarea de 80%.

Nu vă uitaţi după structura gradului de umplere în alte state. România are un alt tip de producţie, are producţia de gaze naturale care e constantă, vă pot spune că a crescut faţă de luna trecută, la aproape 24 de milioane de metri cubi zilnic în momentul de faţă, iar noi la 1 august, în faţa Comisiei Europene, ne-am angajat pe gradul de umplere că vom avea 46%. Noi avem deja acum aproape 49 la sută”, a explicat ministrul Energiei.

Citeste si: Volodimir Zelenski a anunțat bilanțul atacului de la Ceasiv și care sunt măsurile pe care Ucraina le va lua

România nu va rămâne fără încălzire pe timpul iernii, a dat asigurări Virgil Popescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si