Un atac cu rachete a avut loc în cursul zilei de joi, în orașul Vinița, iar 8 persoane au fost ucișe, potrivit bilanțului autorităților.
"Atac cu rachete în centrul orașului. Există răniți și morți, printre care și un copil mic.

Citeste si: Refugiata ucraineancă pentru care un bărbat și-a părăsit soția și copiii a rămas parțial oarbă. Ce se întâmplă acum cu femeia

În fiecare zi, Rusia distruge populația civilă, ucide copii ucraineni, trimite rachete spre obiective civile. Unde nu există nimic militar. Ce este aceasta, dacă nu un act deschis de terorism? Inumani. O țară ucigașă. O țară teroristă", a scris Zelenski în mesajul de pe Telegram.

Citeste si: Vladimir Putin este încolțit: Patruzeci de ţări cer Rusiei să oprească războiul

40 de țări cer oprirea războiului

Patruzeci de ţări cer Rusei, într-o ”Declaraţie comună”, la New York, să oprească ”imediat” Războiul din Ucraina şi susţin demersurile Kievului la Curtea Internaţională de Justiţie.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski, nou discurs despre gazele din Rusia: ”Rusia nu a jucat niciodată după reguli în sectorul energetic”

”Declaraţie comună”  a fost publicată miercuri la New York, iar ţările îşi exprimă ”susţinearea” faţă de acţiunea Ucrainei ”împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie, în baza Convenţiei prevenirii şi reprmării infracţiunii genocidului din 1948, în vederea stabilirii faptului că intervenţia militară a Rusiei nu are niciun fundament juridic şi are la bază acuzaţii nefondate de genocid”.

Citeste si: Vladimir Putin, un nou atac la adresa Occidentului. "Au pierdut deja războiul cu noi"

”Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru faptele sale. În acest sens, noi considerăm că încălcările dreptului internaţional comise de către Rusia angajează responsabilitatea sa internaţională”, se arată în această ”Declaraţie comună”.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si