Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a acuzat duminică pe liderii ruşi de ”tortură” şi ”crime”, în urma descoperirii, la Bucea, în regiunea Kiev, a unor gropi comune şi a sute de cadavre ale unor civili.

Citeste si: Război Rusia-Ucraina, ziua 40. Forțele ruse se retrag din regiunea Sumi. Noi bombardamente în Harkov

Moscova dezminte că a ucis civili

”În lumina provocărilor pline ură ale radicalilor la Bucea, Rusia a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, luni”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter adjunctul ambdadorului rus la ONU Dmitri Polianski.

Citeste si: Femeile din armata ucraineană, luate prizoniere, au fost rase în cap de soldaţii ruşi: "În semn de umilință și dispreț"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Ministerul rus al Apărării anunţă că imagini cu cadavre pe străzle oraşului sunt ”o nouă producţie a regimului de la Kiev pentru presa occidentală”.

Un oficial din cadrul Guvernului Statelor Unite a denunţat această solicitare a Rusiei la Consiliului de Securitate al ONU.

Rusia cere o reuniune a Consliului de Securitate al ONU

”Rusia a recurs la acelaşi scenariu ca în Crimeea şi Alep.

Obligată să apere ceea ce nu poate fi apărat (atrocităţile de la Bucea), Rusia cere o reuniune a Consliului de Securitate al ONU pentru a stinge indignarea şi a cere socoteală”, a denunţat duminică, într-un mesaj postat pe Twitter, o reprezentantă a Agenţiei americane pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Samantha Power, o fostă ambasadoare americană la ONU.

Citeste si: Rușii au făcut masacru la Irpin. Autoritățile condamnă soldații că au împuşcat femei şi au trecut cu tancul peste ele

”Nimeni nu crede acest lucru”, a subliniat ea.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si