Sâmbătă, Bucureștiul intră în scenariul roșu. Decizia a fost luată de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, vineri, 24 septembrie 2021, intrarea Capitalei în scenariul roşu, noile măsuri fiind aplicate din data de 25 septembrie, de la ora 00.00, a anunţat Florela-Antonela Ghiţă, suprefectul Capitalei.

Author: Andreea Bolocan vineri 24 septembrie 2021 , 20:13

Bucureștiul va intra în scenariul roșu începând de sâmbătă coronavirus

Bucureștiul va intra în scenariul roșu începând de sâmbătă

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fostul prefect al Capitalei Alin Stoica a afirmat, vineri, că Instituţia Prefectului Bucureşti este sub presiune politică şi nu respectă termenele legale pentru constatarea intrării în scenariul roşu, în cazul în care incidenţa trece de 3 la mia de locuitori.

El a adăugat că rata de infectare de 3 la mie în municipiu a fost depăşită din 22 septembrie, iar termenul legal de 48 de ore pentru luarea măsurilor de către CMBSU a fost depăşit.

”Vinovaţii nu trebuie căutaţi în Prefectură, ei sigur îşi fac treaba corect, ci în rândurile politicienilor care intervin într-un proces tehnic, menit să protejeze sănătatea bucureştenilor”, a mai precizat Stoica.

3,77 de cazuri COVID-19 la mia de locuitori

Din păcate, incidenţa în Capitală vineri a crescut la 3,77 la mia de locuitori. Astfel, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, joi, o hotărâre prin care sunt modificate măsurile restrictive aplicate în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 din localităţi.

3,77 de cazuri COVID la mia de locuitori în București 

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: VIDEO| Persoanele vaccinate care sunt contacţi ai unor bolnavi de Covid se pot plimba nestingherite 

Când se vor aplica restricțiile de noapte

Restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, în weekend, şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor se vor aplica după pragul de 6 la mia de locuitor i, iar copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ la unui test COVID pentru a participa la unele activităţi.

Citeste si: VIDEO| Certificatul Verde Covid-19, OBLIGATORIU în zona de restaurante din centrele comerciale. Patronii și clienții, revoltați

Totodată, persoanele vaccinate sunt exceptate de la interdicţia de deplasare în localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie, iar accesul în food-court-urile din mall va fi permis doar pentru cei vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală. Guvernul a aprobat hotărârea luată joi, 23 septembrie 2021, de  către CNSU.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si