Medicul biostatistician Valentin Pârvu a realizat mai multe scenarii de evoluție a coronavirusului în România- cel mai negru prevede un număr de 9000 de cazuri noi pe zi în luna decembrie, moment în care numărul locurilor de la Terapie intensivă va fi depășit de trei ori.

Citeste si: Cum te poți trata acasă, de COVID-19. Recomandările lui Virgil Musta

Totul depinde de rata de reproducere a bolii

Emilian Popovici, epidemiolog, a vorbit despre numărul bazal de reproducere a noului coronavirus.

”Am consultat și am și început să discut problema unor proiecții pe care le-a făcut biostatisticianul Valentin Pârvu. Având în vedere proiecția corectă pe care a făcut-o în luna iulie pentru luna august am luat în considerare proiecția pe care domnia sa a făcut-o zilele trecute pentru 10 decembrie.

El spune foarte clar că în 10 decembrie dacă ne menținem la un număr bazal de reproducere de 1 am avea în jur de 3.000 de cazuri noi pe zi și cu o corespondență de 1183 în terapie intensivă, iar dacă ne menținem de acum la 1,1 până în data de 10 decembrie constant fără să avem scăderi atunci putem să ne confruntăm cu 9.000 de cazuri de infectări noi pe zi și cu 3.000

de de cazuri în terapie intensivă”, a declarat medicul, citat de Antena3.

Schimbare majoră: toate spitalele vor face loc bolnavilor COVID-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi, că toate spitalele din România trebuie să primească pacienți cu COVID-19. Acesta a mai spus că toate unitățile medicale trebuie să aloce minim 10% din paturile de terapie intensivă și 15% din celelalte locuri pentru bolnavii infectați cu COVID-19.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Citeste si: Vitamina D e cea care stabilește legăturile în complicatul sistem imunitar. Ce înseamnă doza „de atac”- wowbiz.ro

"Urmarea situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei Covid-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare din faza I, faza II și suport Covid-19, vă solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitiv, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare", se arată în nota datată pe 14 octombrie, adresată către "toate spitalele din municipiul București",semnată de conducerea DSP București.

Direcția de Sănătate Publică a Capitalei  a transmis tuturor spitalelor din București să creeze   "circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitivi", privind  "numărul insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2"  din spitalele în care sunt internați pacienții cu Covid-19.

A doua zi cu peste 4000 de cazuri noi de coronavirus

Joi a fost a doua zi în care s-au înregistrat peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 în România. Cei asimptomatici sau cei care au o formă ușoară de COVID-19, pot să rămână acasă pentru a se trata.

Medicul Virgil Musta le face recomandări, românilor cu privire la modul în care se pot trata la domiciliu.

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop zilnic, 8 octombrie 2024: O zodie are succes în carieră. Aceasta trece prin schimbări radicale și descoperă noi oportunități- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

Am observat că pacienţii care sunt foarte fricoşi, anxioşi sau depresivi au o evoluţie mai severă a bolii. Eu recomand ca, chiar dacă s-au infectat, să aibă încredere în medicii de familie şi în noi, specialiştii, şi să nu fie stresaţi de boală pentru că în marea majoritate pacienţii evoluează bine”, a spus Virgil Musta.

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si