Schimbarea orei 2020. Cum se modifică ceasurile în această noapte

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 4.00, ceasurile trebuie date cu o oră înapoi și ora devine 3.00. În acest fel, vom dormi cu o oră în plus, iar ziua de duminică 25 octombrie devine cea mai lungă din an, la fel ca și ziua din primăvară când s-a trecut la ora de vară.

Razvan Ilie, sâmbătă 24 octombrie 2020 , 08:14

ora de iarna
Schimbarea orei de iarnă, efecte asupra organismului
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 24/25 octombrie 2020, România revine la așa-numitul Timp Legal Român, ora standard a Europei de Est + 2 UTC.

În fiecare an, în ultima duminică a lunii octombrie are loc schimbarea orei, prin renunţarea la ora de vară şi revenirea la timpul legal, ora 4.00 devenind ora 3.00.

Citeste si: VIDEO - Pelerinaj în pandemie. Coadă la Sfântul Dumitru

Schimbarea orei 2020. Când se va renunța la modificarea ceasurilor

Din 2018 a început să se discute, însă, la nivel european despre renunțarea la schimbarea orei, care are și unele efecte neplăcute. Presupune o schimbare în rutina zilnică, iar pe unii oameni îi afectează inclusiv pe planul sănătății.

Chiar dacă Parlamentul European a adoptat renunțarea la schimbarea sezonieră a orei, aceasta va rămâne definitivă abia din 2021. Așadar, România își va mai schimba de câteva ori ora sezonieră, iar apoi va decide dacă va păstra ora de iarnă, adică cea standard, care este valabilă în mai toate statele, ori va adopta finalmente ora de vară.

Citeste si: În Italia s-a înregistrat un număr record de noi cazuri de COVID-19: „Suntem la un pas de tragedie”

În noaptea zilei de 24 spre 25 octombrie, în România vom dormi cu o oră în plus. Ziua de 25 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi a doua cea mai lungă zi a anului după cea din primăvară (martie), când s-a trecut la ora de vară.

Schimbarea orei 2020. Care sunt efectele 

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, schimbarea orei nu modifică mersul trenurilor în vigoare.

O directivă europeană din 2001 reglementează schimbarea orei prin trecerea la ora de vară şi invers.

Citeste si: OMS avertizează că: "Prea multe ţări” înregistrează o creştere masivă a cazurilor de Covid-19

Toate statele europene îşi schimbă ora în ultimul weekend din martie şi ultimul weekend din octombrie. În ţările care aplică această schimbare a orei, procesul nu va fi simultan din cauza diferenţei de fus orar.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si