Şcolile din Bistrița-Năsăud au decis ca testarea elevilor pentru COVID-19 să se facă la domiciliu

În judeţ au ajuns aproximativ 100.000 de teste antigen pe bază de salivă, care au fost distribuite în şcol şi grădiniţe.

Author: Diana Bostan marți 30 noiembrie 2021 , 13:33

Teste salivă

Testare elevi Bistrița Năsăud

[Sursa foto: istockphoto]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Consiliile de administraţie ale tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud au decis ca testarea elevilor şi preşcolarilor pentru COVID-19, pe bază de salivă, să se facă la domiciliu, sub supravegherea părinţilor sau a tutorilor legali.

Anunțul a fost făcut de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ)

Inspectoratul Şcolar Judeţean a recepţionat o primă tranşă (cca. 100.000) din testele antigen pe bază de salivă şi le-a distribuit tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Bistriţa-Năsăud (câte 2 teste pentru preşcolari, elevi şi personalul unităţii). Imediat după reluarea cursurilor, conducerea acestora va facilita procesul de pregătire şi distribuire a testelor către elevi, astfel încât procesul de testare să se poată derula în zilele de luni şi joi ale săptămânii următoare. Consiliul de Administraţie al fiecărei unităţi de învăţământ a hotărât ca testarea copiilor/elevilor să fie efectuată la domiciliul acestora, sub supravegherea părinţilor/ tutorilor legali", se arată în mesajul postat de ISJ pe o reţea de socializare.

Citeste si: Anunțul Prefecturii Capitalei: Orele de educaţie fizică în spaţii interioare, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie

Procesul de testare în școli este blocat

Conducerea Inspectoratului Şcolar a menţionat, de asemenea, că "beneficiile testării şi nevoia de a ne menţine sănătoşi primează în faţa disfuncţionalităţilor de natură administrativă" şi că problemele pot fi rezolvate "prin bunăvoinţa, responsabilitatea şi abilitatea managerială".

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Cum se fac testele de salivă în școli. Miniștrii Alexandru Rafila și Sorin Cîmpeanu, demonstrație video


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si