Sorin Cîmpeanu a vorbit despre problema asamblării testelor de salivă

Tot el a menționat că toate ţările au avut această problemă cu testele de salivă care nu erau asamblate.

Author: Diana Bostan sâmbătă 27 noiembrie 2021 , 14:22

Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, anunț despre asamblarea testelor de salivă

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat că asamblarea unui set de două teste de salivă, cu toate componentele poate fi realizată într-un minut.

Pentru procedură se folosesc mănuşi sterile şi pungi sterile cu fermoar.

Asamblarea unui set cu două teste de salivă se face într-un minut

„Conform discuţiile cu IGSU, care a realizat contractarea şi livrarea acestor teste, am fost informat la Ministerul Educaţiei că această modalitate de livrare în formă comună, cutii de 25 şi 50 de teste s-a făcut pe parcursul întregii perioade către toate ţările europene care au avut la rândul lor această problemă. E drept, la un nivel mai scăzut deoarece în multe ţări testarea s-a putut organiza în şcoli”,a transmis ministrul Educaţiei.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, noi precizări despre desfăşurarea orelor cu prezență fizică

Cine se va ocupa de asamblarea kiturilor

„Îmi place să cred că Ministerul Sănătăţii, care a promovat deja şi e publicată în Monitorul Oficial instrucţiunea prin care se prevede inclusiv modalitatea de administrare a acestor teste, în condiţiile în care s-a ştiut ce tipuri de teste au fost achiziţionate, se va implica şi pentru ca personalul medical din şcoli, acolo unde există, să se implice în această modalitate de testare şi de distribuţie”.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Ascult muzica noastră și plâng” Cristina Ciobănașu nu poate uita ce a trăit cu Vlad Gherman- wowbiz.ro

„Secretarul de stat care se află la sediul Ministerului Educaţiei a filmat o astfel de procedură prin care într-un minut a reuşit să asambleze un set de două teste cu toate componentele şi să adauge şi certificatul de conformitate şi instrucţiunea. A folosit mănuşi sterile şi pungi sterile cu fermoar, care pentru o parte au fost livrate, pentru o altă parte inspectoratele şcolare judeţene, precum Ialomiţa, de exemplu, a achiziţionat pungi sterile cu fermoar”, a declarat ministrul Educaţiei.

Citeste si: Rectificare bugetară: la Ministerul Educației s-au alocat 217 milioane de lei pentru cheltuielile de personal


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si