1 din 2 | Semințele de pepene roșu. Cinci beneficii pentru organismul tău
2 din 2 | Semințele de pepene roșu. Cinci beneficii pentru organismul tău
Semințele de pepene roșu. Atunci când mâncăm pepene roșu, tindem să aruncăm de fiecare dată semințele din acesta. În ciuda acestui lucru, semințele au foarte multe principii nutritive.
Pepenele roșu este una dintre plăcerile verii. Este un fruct foarte delicios și răcoritor. O felie rece de pepene este tot ce îți poți dori într-o zi de vară foarte călduroasă.
Cum poți beneficia de semințele de pepene roșu
Semințele de pepene roșu nu trebuie înghițite direct. Înghițite întregi, ele traversează tractul digestiv fiind eliminate intacte. Cel mai bine este să le consumi zdrobite, fierte sau coapte, pentru că în acest mod ajungi la miezul seminței, cel care înglobează toate principiile nutritive.
Fibrele, vitaminele (A, B, C), mineralele (magneziu, fier, mangan, calciu), antioxidanții, grăsimile polinesaturate și cele monosaturate se fac responsabile de varietatea de virtuți terapeutice pe care le au aceste semințe. Iată care sunt afecțiunile pe care le tratează semințele de pepene roșu!
Citeste si: Cinci curiozități despre struguri, fructul vedetă al toamnei
– Fibrele din semințele de pepene roșu asigură funcționarea normală a aparatului digestiv, tratează constipaţia, facilitează eliminarea paraziților intesinali și sunt un remediu eficient în icter și afecțiuni inflamatorii;
Favorizează sănătatea mușchilor, inclusiv a mușchiului inimii. Totodată, graţie grăsimilor bune, acizilor graşi Omega 6 şi vitaminei B 9 (acidul folic), seminţele de pepene menţin sănătatea întregului sistem cardiovascular;
– Tratează acneea, graţie complexului de vitamine şi minerale care au un efect benefic asupra pielii;
– Îmbunătățesc memoria și concentrarea;
- Sunt recomandate în diabetul de tip 2.
Moduri prin care poți consuma semințele de pepene
Cel mai la îndemână mod de a consuma semințe de pepene roșu este sub formă de infuzie. Infuzia se prepară în felul următor: drobește 4 linguri de semințe de pepene și pune-le la fiert în 2 litri de apă timp de 15 minute.
Citeste si: Cum se mănâncă papaya. Se găsește tot mai des și în supermarketurile de la noi
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.