Sfeclă roșie la borcan pentru iarnă. Secretul pentru un preparat delicios

Printre legumele de toamnă se află și Sfecla roșie, aceasta este una dintre cele mai nutritive leguma, datorită complexului de vitamine și minerale pe care îl conține. De asemenea, sfecla roșie este folosită si pentru tratarea de diferite afecțiuni. Află secretele pentru un preparat delicios!

Author: Alina Raducu marți 28 septembrie 2021 , 21:37

Sfecla rosie la borcan pentru iarna. Secretul pentru un preparat delicios

Sfecla rosie la borcan pentru iarna. Secretul pentru un preparat delicios

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Iată toți pașii prin care poși prepara sfecla rosie la borcan pentru iarna!

Cum se taie sfecla pentru a fi pusă la borcan

Este recomndat ca atunci când taiati sfecla rosie sa folositi manusi, altfel va colorati mainile in rosu intens.

Sfecla se da pe razatoarea mare sau se taie cubulete, dupa preferinte. 

Rețetă de sfecla roșie la borcan pentru iarnă

Ingrediente

  • 1 kg sfecla rosie
  • 800 ml apă
  • 30 g zahăr
  • 1 lingurita rasa de sare
  • opțional câteva fâșii de rădăcină de hrean

Sfecla rosie la borcan pentru iarna. Secretul pentru un preparat delicios

Sfecla rosie la borcan pentru iarna. Secretul pentru un preparat delicios

Citeste si: Reţete cu dovlecei la cuptor: Cele mai delicioase mâncăruri

Mod de preparare

Începem prin a pregati sfecla, este bine sa alegem sfecle de dimensiune egala, bine coapte.

Se spala sfecla rosie si se pune la copt, necuratata, in cuptor. Se pune sfecla in tava sau si acoperim totul cu folie de aluminiu. In felul acesta, sfecla se coace in suc propriu.

Coacerea dureaza minim 1 ora, la o temperatura de 180 de grade Celsius. Se verifica daca e bine coapta cu o furculita.

Însă, sfecla roșie se poate face si fiarta, daca doriti, astfel: se fierbe cu apa cat sa o acopere, pana se inmoaie. Dar gustul mult mai placut este la sfecla coapta inabusi. Se lasa sfecla la racit, apoi se curata.

După care, se da pe razatoarea mare sau se taie cubulete, dupa dorinta. Eu am preferat s-o tai cubulete mici, ne place foarte mult asa.

Mai apoi, se amescteca cu sare si otet. Daca doriti, puteti adauga acum si o lingurita de zahar sau miere de albine. 

Sfecla rosie la borcan pentru iarna. Secretul pentru un preparat delicios

Sfecla rosie la borcan pentru iarna. Secretul pentru un preparat delicios

Citeste si: Cum se face salata de vinete cu maioneză? Se pune sau nu ceapă?

Cum sterilizezi borcanele

Sfecla roșie se pune in borcane, se capseaza bine, apoi se sterilizeaza la bain marie. Se lasa timp de 20-25 de minute din momentul in care apa a dat in clocot, apoi se stinge focul si se lasa borcanele sa se raceasca incet, in aceasta apa.

A doua zi, se verifica borcanele sa nu curga se intorc cu gura-n jos.

Citeste si: Mâncare de gutui cu pui: O reţetă delicioasă pentru toamnă


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si