Sfeclă roșie la borcan pentru iarnă. Secretul pentru un preparat delicios

Printre legumele de toamnă se află și Sfecla roșie, aceasta este una dintre cele mai nutritive leguma, datorită complexului de vitamine și minerale pe care îl conține. De asemenea, sfecla roșie este folosită si pentru tratarea de diferite afecțiuni. Află secretele pentru un preparat delicios!

Iată toți pașii prin care poși prepara sfecla rosie la borcan pentru iarna!

Cum se taie sfecla pentru a fi pusă la borcan

Este recomndat ca atunci când taiati sfecla rosie sa folositi manusi, altfel va colorati mainile in rosu intens.

Sfecla se da pe razatoarea mare sau se taie cubulete, dupa preferinte. 

Rețetă de sfecla roșie la borcan pentru iarnă

Ingrediente

  • 1 kg sfecla rosie
  • 800 ml apă
  • 30 g zahăr
  • 1 lingurita rasa de sare
  • opțional câteva fâșii de rădăcină de hrean

Citeste si: Reţete cu dovlecei la cuptor: Cele mai delicioase mâncăruri

Mod de preparare

Începem prin a pregati sfecla, este bine sa alegem sfecle de dimensiune egala, bine coapte.

Se spala sfecla rosie si se pune la copt, necuratata, in cuptor. Se pune sfecla in tava sau si acoperim totul cu folie de aluminiu. In felul acesta, sfecla se coace in suc propriu.

Coacerea dureaza minim 1 ora, la o temperatura de 180 de grade Celsius.

Se verifica daca e bine coapta cu o furculita.

Însă, sfecla roșie se poate face si fiarta, daca doriti, astfel: se fierbe cu apa cat sa o acopere, pana se inmoaie. Dar gustul mult mai placut este la sfecla coapta inabusi. Se lasa sfecla la racit, apoi se curata.

După care, se da pe razatoarea mare sau se taie cubulete, dupa dorinta. Eu am preferat s-o tai cubulete mici, ne place foarte mult asa.

Mai apoi, se amescteca cu sare si otet. Daca doriti, puteti adauga acum si o lingurita de zahar sau miere de albine. 

Citeste si: Cum se face salata de vinete cu maioneză? Se pune sau nu ceapă?

Cum sterilizezi borcanele

Sfecla roșie se pune in borcane, se capseaza bine, apoi se sterilizeaza la bain marie.

Se lasa timp de 20-25 de minute din momentul in care apa a dat in clocot, apoi se stinge focul si se lasa borcanele sa se raceasca incet, in aceasta apa.

A doua zi, se verifica borcanele sa nu curga se intorc cu gura-n jos.

Citeste si: Mâncare de gutui cu pui: O reţetă delicioasă pentru toamnă


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri