Liță Dumitru a împlinit pe 2 ianuarie 2020 vârsta de 70 de ani. Fostul mare jucător, care susține că „FCSB este Steaua”, are 57 de selecții și 12 goluri pentru echipa România între 1970 și 1980. Dumitru a participat la Campionatul Mondial de Fotbal 1970, competiție unde a jucat trei meciuri împotriva Angliei, Cehoslovaciei și Braziliei. A jucat un total de 443 de partide în prima divizie românească, 64 de goluri marcate.

Fostul fotbalist a avut mari probleme în Statele Unite

”Am avut mari probleme aici. Un american a cărui mamă este româncă mi-a dat efectiv țeapă. Tipul are aici o Academie și imi promisese multe, dar până la urmă nu s-a întâmplat ceea ce spunea. După trei luni am rămas efectiv în stradă, ne-a dat afară din casă. Am luat-o iar de la sub zero, ne-am mutat în zona unde are fata școala, unde este într-o clasă alături de cei mai inteligenti copii din America, genul acela de clasă specială.

Sigur că mă trage ceva spre țară. Am un plan și am și vorbit pentru realizarea lui. Port discuții și am promisiune de la domnul Mircea Minea. Dacă acum, în iarna, îmi dă echipa mare, vin acasă. Dacă nu, la vară, tot împreună cu Concordia Chiajna, vreau să deschid o Academie privată de fotbal, care să poarte numele meu.

Fata mea însă nu vrea să vină în România.

Aici are mari perspective. E pe drumul bun și vrea să devină arhitect. Eu vreau să mor acolo, în România. Poate cumpăr un apartament cu două camere, cand fata va fi destul de mare. Nu pot uita zăpada de acasă, muntele și maidanul, cu 7-8 kilometri pe jos, doar ca să joc fotbal. România m-a făcut fotbalist ”, a spus Liță Dumitru, la Radio Sport 1.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irinel Columbeanu și Irinuca, interviul anului pentru WOWbiz.ro. Detalii emoționante din culisele revederii de la aeroport- wowbiz.ro

Citeste si: Frații lui Emi Pian au fost duși cu cătușele la mormântul lui Nicolae Duduianu. Cum a decurs înmormântarea interlopului

Citeste si: Bogdan Mocanu de la „Puterea Dragostei” a spus totul despre împăcarea cu Andra Volos. Ce a declarat bărbatul

Liță Dumitru are 57 de meciuri jucate la echipa națională a României

Liță Dumitru a fost unul dintre cei mai fotbaliști din istoria României, are 57 de meciuri la echipa națională, unde a înscris 12 goluri. Chiar Gica Hagi a declarat in câteva rânduri ca datorita lui Liță Dumitru s-a apucat de fotbal.

Sursa: Prosport


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si