VIDEO - Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat. Ce spune ministrul

Acuzat că a plagiat 13 capitole dintr-un curs universitar, Sorin Cîmpeanu acuză la rândul său. Ministrul Educației spune că dezvăluirile jurnalistei Emiliei Șercan nu au alt scop decât blocarea Legilor Educației, și neagă că și-ar fi însușit munca altor academicieni.

Author: Andreea Albu luni 26 septembrie 2022 , 15:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sorin Cîmpeanu, este acuzat de Emilia Șercan că ar fi plagiat un curs universitar, în anul 2006.

Lucrarea pe care ministrul a plagiat-o se numea "Irigații, desecări, combaterea eroziunii solului. Irigarea culturilor". Politicianul și-ar fi însușit mai multe capitole semnate anterior de alți doi autori, spune Emilia Șercan.

Și-a însușit mai multe capitole

Potrivit ziaristei, tot ce a făcut actualul Ministru al Educației a fost să schimbe titlurile capitolelor.

Mai exact, acesta a modificat doar cinci cuvinte din totalul de 117 cât reprezintă titlurile acestei lucrări.

Citeste si: Un bărbat a fost surprins de radar cu o viteză uriașă pe un bulevard din Capitală. Ce a pățit șoferul vitezoman

Mai mult, susțin probele publicate de Șercan, ministrul „și-a însușit în mod fraudulos și paternitatea creației celor 13 capitole, trecându-se drept autor al respectivelor secțiuni din cursul universitar”.

Ce spune Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației se apară și spune că totul ar fi doar o încercare de blocare a legilor educației. 

Citeste si: Ziua Educației: zi liberă pentru profesori și elevi, în mijlocul săptămânii

"Am înțeles că principalul obiectiv al acestui articol este blocarea legilor Educației. Vă fac un anunț: legile educației își vor continua parcursul firesc, legal, spre procesul de adoptare. Astfel de încercări de a opri din cursul lor firesc legile educației- care sunt de interes pentru milioane de copii- nu mă pot influența, chiar dacă sunt abordări punctuale personale", a spus Sorin Cîmpeanu. 

REPER și USR cer demisia ministrului

Partidele REPER și USR au cerut luni demisia ministrului Educației după ce a fost dezvăluit că acesta ar fi plagiat o carte de specialitate.

Citeste si: Contestaţii BAC 2022 toamnă: Când se depun cererile?

Liderul USR, Cătălin Drulă, cere și el plecarea lui Cîmpeanu din funcție:

”Apărătorul plagiatorilor, care el însuși este un plagiator, nu mai are ce căuta nici măcar o secundă în fruntea Ministerul Educației. Cea mai recentă investigație făcută de jurnalista Emilia Șercan arată, negru pe alb, cum Sorin Cîmpeanu nu doar că a copiat într-un curs universitar capitole din munca altor profesori universitari, dar și-a însușit apoi în mod fraudulos lucrarea lor. Cîmpeanu, care declara recent că nu vede o definiție a plagiatului “validă juridic”, este un dublu plagiator, care nu a făcut decât să legifereze în interesul plagiatorilor, implicit în interesul său. Proiectele noilor legi ale Educației sunt cea mai clară dovadă în acest sens”.

Citeste si: Alimente pentru elevi: Ministerul Educației a aprobat lista școlilor care vor beneficia de suport alimentar

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si