Sorin Cîmpeanu a anunțat când se vor închide școlile, din nou. În ce situație s-ar trece la sistemul online

Ministrul Educației a declarat că dacă se va păstra acest trend, în luna octombrie ajungem la pragul de 6 la mie, iar școlile trec în online.

Author: Georgiana Balaban vineri 27 august 2021 , 07:20

sorin cîmpeanu școli închise din octombrie
Ministrul Educației - Sorin Cîmpeanu.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educației a făcut noi declarații. Oficialul a mărturisit că, dacă tendinţa actuală de creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 se păstrează, în luna octombrie ar putea fi atins pragul de şase cazuri de COVID-19 la o mie de locuitori.

În acea situație, elevii vor trece din nou la învățatul online.

Citeste si: Ministrul Educației: Decizia la acest moment este 13 septembrie, şcoală cu prezenţă fizică

„Rata de infectare din localitate, acesta va fi criteriul (de funcţionare a şcolilor- n.r.). În Bucureşti suntem la 0,6 la mie. Avem o rată de creştere săptămânală de 1,5. Acum o săptămână eram la 0,4- 0,6. Dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil, din păcate, dacă nu vom face progrese semnificative din perspectiva vaccinării, este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”, a

declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, joi seara.

Citeste si: Ce spune Ministrul Educației despre introducerea concursului de admitere în liceu? Când va fi implementat în școli?

Ce a transmis Ministrul Educației

Conform lui Sorin Cîmpeanu pe data de 13 septembrie toate unităţile de învăţământ vor deschide anul şcolar cu prezenţă fizică.

sorin-cimpeanu-scoli-inchise-din-octombrie
Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației.[Sursa foto: Facebook]

„Până la 6 la mie, pe 13 septembrie, toate şcolile, fără niciun fel de deosebire, în funcţie de clasă sau alte criterii, toate şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică. De asemenea, se vor deschide cu prezenţă fizică creşele şi grădiniţele. Acestea vor fi păstrate deschise până se va atinge pragul de 6 la mie în localitatea respectivă. Sperăm cu toţii să nu ajungem în acea situaţie, dar suntem obligaţi să luăm în considerare la nivelul Ordinului comun care va apărea săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, 1 septembrie”, a detaliat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a adăugat că s-au discutat scenarii şi pentru momentul când pragul de şase la mie va fi depăşit.

Citeste si: Veste proastă pentru toții elevii: vacanța de vară va fi scurtată

„Vom lua în considerare scenariul în care în localitatea respectivă se va depăşi pragul de 6 la mie. În această situaţie, creşele şi grădiniţele vor putea rămâne deschise pentru preşcolari cu măsuri complementare de siguranţă sanitară, însă şi la solicitarea Consiliului Naţional al Elevilor, toţi elevii ar urma să intre în online. O altă ipoteză a fost aceea de a permite elevilor vaccinaţi, de la clasa a VII-a, până la a XII-a să poată merge la şcoală. Această variantă a ieşit din calcul. Deci peste 6 la mie doar creşele şi grădiniţele şi vom discuta de învăţământul special”, a declarat Cîmpeanu.

Citeste si: Atenție părinți! Ce se întâmplă dacă nu semnați FORMULARUL de acord pentru vaccinarea copiilor. Ministrul Educației a făcut anunțul


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si